Magazin

LIVE Elvis Presley – Priveghi organizat la implinirea a 36 de ani de la moartea cantaretului – VIDEO

Publicat: 16 aug. 2013

Priveghiul care marcheaza implinirea a 36 de ani de la moartea cantaretului american Elvis Presley, organizat la Graceland, ferma din Memphis a artistului, este difuzat pe internet prin intermediul unui streaming video, informeaza site-ul revistei New Musical Express.

CLICK AICI PENTRU LIVE VIDEO STREAMING EVENIMENT

Starul american a murit in resedinta sa din Memphis, Graceland, pe 16 august 1977, la varsta de 42 de ani. Trupul sau neinsufletit a fost inhumat pe terenul fermei sale, unde sunt ingropati de asemenea mama, tatal si bunica artistului.

Priveghiul organizat pentru a marca implinirea a 36 de ani de la moartea celebrului cantaret a inceput in noaptea de joi spre vineri si se va incheia sambata. Priveghiul este difuzat in direct pe internet, pe canalul dedicat artistului american de pe site-ul YouTube.

Potrivit site-ului billboard.com, fanii din lumea intreaga ai cantaretului Elvis Presley au inceput acest „pelerinaj” anual la Graceland inca din seara de joi, dorind sa aduca un omagiu „regelui rock’n’roll-ului”, intr-o ceremonie solemna.

Cateva mii de fani ai cantaretului Elvis Presley au aprins lumanari in noaptea de joi spre vineri in timp ce se plimbau, in liniste, prin Meditation Garden de la Graceland, resedinta in care a trait legendarul artist american.

Fanii au depus fotografii, flori si lumanari in jurul mormantului cantaretului. Procesiunea, desfasurata in liniste, a fost intrerupta din cand in cand de acorduri muzicale difuzate in surdina.

In fiecare an, fanii artistului american se reunesc la Memphis pentru a participa la „Elvis Week” („Saptamana lui Elvis”), un eveniment organizat pe parcursul unei saptamani pentru a onora viata si cariera cantaretului.

Priveghiul reprezinta punctul culminant al acestui eveniment, care, in acest an, include o petrecere la sediul casei de discuri Stax Records, unde participantii vor avea posibilitatea de a asculta cele trei albume incluse intr-un set de CD-uri lansat recent de aceasta casa, intitulat „Elvis at Stax: Deluxe Edition”. Cateva concerte-tribut in memoria lui Elvis Presley si redifuzarea emisiunii de televiziune „Aloha From Hawaii” inregistrata in ianuarie 1973 se numara printre celelalte evenimente incluse in „Elvis Week”, care se va incheia sambata.

Politia din Memphis estimeaza la 35.000 numarul persoanelor care vor participa la priveghiul din acest an. In 2012, circa 75.000 de persoane au mers la Graceland pentru acest priveghi anual. Fosta sotie a lui Elvis, Priscilla Presley, si fiica lor, Lisa Marie Presley, au sustinut un discurs la evenimentul de anul trecut, fiind pentru prima data cand cele doua au fost prezente impreuna la acest eveniment.

Priveghiul de la Graceland a inceput ca o adunare neoficiala a fanilor lui Elvis Presley in anul care a urmat mortii artistului. Evenimentul a fost repetat an dupa an si a devenit ulterior un program turistic major. Fanii incep sa se reuneasca in afara zidurilor din jurul fermei Graceland cu 12 ore inainte de inceperea priveghiului.

Evenimentul a capatat dimensiuni internationale, intrucat printre fanii care vin in fiecare an la Graceland se numara numerosi turisti din Australia, Brazilia, Marea Britanie, Japonia si din alte tari.

Nascut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, in Mississippi, Elvis Presley a intrat in legenda drept cantaretul sarac care a reusit in industria muzicala, albul care canta ca un negru, sex-simbolul anilor ’50 si rebelul patriot. Elvis Presley a murit in resedinta sa din Memphis – Graceland -, pe 16 august 1977, la varsta de 42 de ani, in urma unui stop cardiac cauzat de o supradoza de medicamente.

Elvis Presley a vandut un numar impresionant de albume, aproape un miliard. De asemenea, el a jucat in aproximativ 30 de filme.loading...

Adauga un comentariu