Actualitate

LIVE TEXT. A inceput procesul. Cati ani de puscarie primeste Relu Fenechiu – UPDATE

Publicat: 27 ian. 2014
1
UPDATE 22.03 S-au terminat audierile. Instanta va pronunta sentinta joi, 30 ianuarie.

UPDATE 21.51
„Cat am lucrat eu acolo nu am facut niciodata plati anticipate si nu am favorizat firmele d-lui Fenechiu. Nu stiu daca cineva este sfant pe lunea asta. Poate trebuia sa fiu mai atent , sa muncesc mai mult, dar sunt nevinovat in acest proces. Eu Andronache nu am incheiat contracte „, a declarat Petru Andronache.

UPDATE 21.43

Lucian Fenechiu: „M-am implicat in aceste afaceri la scurt timp dupa ce am terminat facultatea. Eram doar un copil, nu puteam eu sa am relatii cu acei directori. Am facut acte de comert in mod legal. Toata stima pentru acuzatiile doamnei procuror dar sunt multe minciuni acolo. Nu am ce sa-mi reprosez nici macar partial. Nu stiu ce sa mai zic”…a inceput sa planga si el. S-a asezat langa Relu si acesta l-a felicitat pentru declaratie.

UPDATE 21.41
Relu Fenechiu a inceput sa planga. Fenechiu: „Nu am gresit cu nimic. Pe langa acest proces trec printr-o perioada foarte proasta din cauza ca am parintii bolnavi. Am doi copii unul mic de 5 ani si unul la facultate. Baiatul mai mare imi trimite mereu mesaje in legatura cu aceasta condamnare. Stiu ca da bine condamnarea la MCV dar va rog sa ma judecati corect”.

UPDATE 21.02
Procuror: „Se induce in mod eronat si este acuzata DNA ca a blocat valorificarea acelor transformatoare. DNA nu a impus nici o masura asiguratorie cu privire la acele bunuri. Ele puteau fi valorificate daca sr putea acest lucru. Consideram ca domnul Mateut a invocat o cerere de schimbare a incadrarii juridice pentru toti cei trei inculpati pe care i-a reprezentat in prima instanta si instanta a apreciat in mod corect. Probatoriul a fost legal administrat”. Mateut a luat cuvantul din nou ca sa-l contracareze pe procuror.

UPDATE 20.53

Toti avocatii cer pedepse cu suspendare, desi au vorbit ore intregi ca nu sunt vinovati deloc. „Cand iesim din sala asta se poate intampla orice”, a spus un avocat referindu-se la decizia instantei. „Poti sa cazi si pe scari”, a zis incet Fenechiu din sala. Acum vorbeste procurorul de sedinta: „Apreciem ca SISSE este autoritate contractanta, iar fondurile provin de la stat si era subordonata ministerului economiei. S-au facut critici cu orivure la raportul intocmit de comisarul garzii financiare. Examinarea cadrului legal arata ca functionarii garzii financiare au procedat corect. Au fost solicitati pentru a efectua controlul de specialitate pentru ca exista suspiciunea realizarii unui circuite financiare fictive. Ar trebui sa sa recunoasca un adevar: provenienta infractionala a acestor produse. Aceste produse ai ajuns prin circuite fictive, prin intermediul unor firme fantoma in proprietatea grupui de firme Fene . Ele provin din reteaua nationala de energie electrica si au ajuns inapoi prin mijloace infractionale. Lucratorii de la garda financiara si-au facut datoria. Chiar si in expertizele si opiniile specialistilor angajati de inculpati se arata ca exista un prejudiciu. Caracterul cert al prejudiciului este dovedit. In mod intemeiat instanta de fond a apreciat valoarea prejudiciului ca fiind valoarea tuturor tranzactiilor”

UPDATE 20.34
S-a ajuns din nou la discutii despre momentul comiterii infractiunii. Instanta a dat ca exemplu infractiunea de abandon de familie si a explicat ca exista abandon de familie daca nu este platita indemnizatia de intretinere pentru doua luni. Aceasta este conditia existentei infractiunii. Presedintele: „Ce se intampla cand indemnizatia nu se plateste trei ani, de exemplu. Care este momentul consumarii infractiunii si care este momentul epuizarii? ” de aici au inceput alte dezbateri de natura juridica. Acum discuta avocatul lui Marghidan.

UPDATE 20.06
Avocatul lui Ioan Turbatu invoca faptul ca acesta nu este functionar public si nu ar trebui sa fie invinuit in acest dosar.

UPDATE 19.47
Avocatul lui Andronache: „Convingerea clientului meu Petru Andronache a fost aceea ca nu a facut nimic ilegal. Repararea se facea cu piese vechi. Stia ca aceasta activitate de achizitii este necesara. Printr-o simpla dispozitie a procurorului s-a spus ca bunurile sa nu mai fie folosite. Acesti oameni si-au facut datoria. In fata d-voastra nu e vorba de un grup de infractori , ci oameni care si-au facut datoria”.

UPDATE 19.19

Jandarmii le-au adus apa la avocati in sala de judecata. „Uite aici aveti apa plata din partea Inaltei Curti”, a zis jandarmul. „O sa ne-o bage la cheltuieli de judecata” a replicat un avocat insetat. „La urma noi o sa dam sampania ” a replicat alt avocat. Un avocat asteapta la bara sa vorbeasca desi instanta n-a intrat. „Uite avocatul asta, cat de nerabdator este sa vorbeasca” a glumit Fenechiu. A intrat completul de cinci judecatori. Unul dintre avocati se ridica si spune : „Multumim cu deosebit respect pentru atentie…pentru apa”. Livia Stanciu, presedintele completului: „Suntem oameni cu totii si suntem aici in sala de la aceeasi ora. Ma bucur ca a ajuns apa la domniile voastre”. A inceput sa vorbeaasca al doilea  avocatul lui Andronache.

UPDATE 18.52
Sedinta s-a suspendat pentru 10 minute pentru ca membrii de judecata sa poata sa mearga la baie.

Relu Fenechiu n-a mai rezistat si a reactionat violent in sala de judecata fata de unul dintre avocatii lui Petru Andronache : „Ba daca nu stii, nu mai vorbi. Spune ca nu stii si gata”. Avocatul vorbea prostii despre procedura de achizitie publica.

Avocat Petru Andronache: „Am dat cu limba pe fiecare pagina din dosar si nu am gasit niste raspunsuri clare cu privire la faptele imputate clientului. Am fost personal si am soliciat directorului de la SISSE sa ma lase sa pozez acel miez al transformatoarelor. Arata ca in 2002. Instanta de fond a fost dusa in eroare de procurori. Fotografiile depuse de procurori creaza o imagine trunchiata . Presedintele : ” prima instanta a avut in vedere anumite fotografii. Acelea sunt false? Sunt trunchiate? De ce nu sunt bune?”

UPDATE 18.24 Bogdan Damian: „Nu am pretentia ca sunt un specialist al dreptului” , a replicat avocatul Vasile dupa ce istanta i-a atras atentia ca vorbeste prostii si ca nu stie ce trebuie sa contina o hotare judecatoreasca. Presedintele completului: „Domnule avocat vorbiti pentru completul de judecata, nu pentru sala sau pentru cei care nu sunt juristi”. „Am inteles. ” a spus avocatul.

UPDATE 18:02
– Dupa atatea ore, Relu Fenechiu a iesit din sala.

„Ma duc si eu la baie ca nu mai pot”, i-a spus fratelui sau.
 

UPDATE 17:57 – „Bogdan Damian poate primi o pedeapsa cu suspendare. Am in minte sentinta din dosarul Posta Romana, in care s-a dat pedeapsa cu suspendare pentru autori”, a mai spus avocatul lui Damian. Acum vorbeste cel de-al doilea aparator al lui Bogdan Damian, insa acesta nu a venit cu absolut nimic nou pana acum. UPDATE 17:45 – Relu Fenechiu a izbucnit in plans in sala de judecata, dupa ce procurorii au solicitat majorarea pedepsei, potrivit Realitatea TV.

UPDATE 17:42 – „Ce a facut Bogdan Damian ca sa ajunga in acest dosar? A realizat o singura tranzactie între Euro Plus si SISSE, dar piesele care au provenit din acea tranzactie au fost valorificate. Lipseste o activitate reala de inlesnire a unei infractiuni. Nu i-a cunoscut niciodata pe autorii acestei infractiuni”, a spus avocatul lui Damian.

UPDATE 17:30 – „Fenechiu Lucian are o singura vina in acest dosar: este fratele lui Relu Fenechiu. Nu-mi ramane decat sa sper ca justitia nu-l va baga degeaba la puscarie pe Lucian Fenechiu”, a spus avocatul acestuia, urmat de avocatul lui Bogdan Damian: ” consumarea infractiunii nu s-a produs niciodata”.

UPDATE 17:12 – Avocatul Ciprian Zancu, aparatorul lui Relu Fenechiu, a mai invocat o traznaie.
„Cei de la Electrica au luat la cunostinta de prejudiciu in anul 2005. Exercitarea dreptului de a recupera prejudiciul se putea face pana in anul 2010. Dupa 5 ani s-a prescris dreptul la actiunea civila”, a spus avocatul. Desi procesul s-a terminat, avocatul solicita probe noi si expertize. Instanta i-a spus de vreo cateva ori ca bate campii. Intra la bara avocatul lui Relu Fenechiu. Acesta face aluzii cu privire la judecati comuniste.
„Cand am vazut prima solutie am avut sentimentul ca am învatat dreptul degeaba. Eu cred ca momentul savarsirii infractiunii se consuma in momentul folosirii echipamentelor. Ele puteau fi folosite. Au fost constituite comisii de receptie care au spus clar ca pot fi utilizate. Comisia de receptie trebuia sa constate ca nu erau bune. Aceste echipamente erau bune si rezulta asta din valorificarea lor in proportie de 75%”, a spus avocatul.

UPDATE 16:38 – „Domnul Fenechiu a tratat acest caz cu constiinta. Are un comportament ireprosabil in societate. Erau îndeplinite conditiile pentru suspendarea executarii pedepsei. Aceasta discutie are loc in subsidiar pentru ca noi solicitam achitarea”, a spus avocatul. Este pentru prima data cand Relu Fenechiu admite ca este vinovat, insa vrea o pedeapsa mai mica.

UPDATE 16:07 – „Firmele domnului Relu Fenechiu nu aveau caracter exclusiv la vânzarea pieselor catre SISSE. Prima instanta nu spune ce incalcare concreta a facut Relu Fenechiu” a spus Mateut.

„Sunt doua firme care mai vindeau piese catre SISSE, dar sunt firme fantome, domnule avocat. Sunt doua firme din Grajduri”, au tinut magistratii sa-i aminteasca avocatului.
„Cele doua firme exista in realitate. Nici procurorul nu s-a sesizat cu privire la o evaziune fiscala. Retinerile facute de prima instanta sunt contrare realitatii. Singura achizitie care a depasit 40.000 euro s-a facut cu licitatie publica. Restul procedurilor s-a facut pe achizitie directa cu cerere de oferta”, a mai spus avocatul lui Fenechiu.
 

UPDATE 15:59 – Instanta de judecata pare foarte interesata de 4 facturi, emise in 2004 si 2005, care nu ar avea legatura cu capusarea SISSE Moldova. Este vorba despre facturi prin care firmele lui Fenechiu au vandut piese catre alte firme din tara. UPDATE 15:35 – „Se impunea stabilirea unei legaturi intre Relu Fenechiu si cei de la Electrica. Nici macar nu este descrisa vreo fapta materiala de ajutor. Mai este relevanta imprejurarea in care prima instanta face referire la activitati care au caracter licit. Activitatile de transmitere de oferta sunt operatiuni legale licite. Nu se aduc argumente ca prin aceste lucruri se incearca determinarea celor de la SISSE sa comita vreun abuz in serviciu sau sa creeze vreun prejudiciu. Provenienta pieselor nu are legatura cu obiectul cauzei. O complicitate nu poate fi realizata din culpa, trebuie intentie, sa urmareasca un rezultat. Trebuie sa aiba reprezentarea ca este un ajutor dat autorului. Nu exista o coeziune pshica intre complice si autor. Declaratiile inculpatilor sunt relevante in acest dosar. Nu exista probe contrare. Toti infirma existenta unei legaturi. Relu Fenechiu a fost vazut o singura data la sediul Electrica. Daca exista o intelegere nu s-ar mai fi creat probleme atunci cand au fost sesizari si discutii cu privire la calitatea pieselor. Este de neinteles de ce Onorata Instanta retine o legatura fundamentata pe existenta platilor anticipate. Sunt simple presupuneri. Aceasta sustinere nu are suport probator. Declaratiile au fost rastalmacite de prima instanta. Nu au fost plati anticipate”, a mai spus Mateut.

UPDATE 15:29 – „SISSE nu are calitate civila in acest dosar pentru ca nu avea personalitate juridica la momentul savarsirii faptelor. Electrica SA era societatea care putea fi prejudiciata”, a spus Mateut.

UPDATE 15:15 – Relu Fenechiu nu poate sa mai stea pe scaun, nu mai are stare. Stie ca mai are doar cateva ore de libertate. Isi verifica telefonul mobil din minut in minut, de parca ar urma sa primeasca un mesaj salvator. Sau poate citeste site-ul bzi.ro pentru ultima data in libertate? Poate citeste exact acest text, pentru ca pare sa nu mai inteleaga nimic din ceea ce se intampla in sala de judecata.

UPDATE 15:06 – „Decizia primei instante de judecata este gresita. Raportul garzii financiare a fost facut inainte de inceperea urmaririi penale. A fost obtinut in mod ilegal de procurorii DNA. Perioada de verificare a garzii financiare a fost 2001 – 2004, insa a fost extinsa si pentru anul 2005, fara nici o dispozitie de la procuror. Raportul a fost facut la Cluj, desi nu exista competenta teritoriala. Care a fost modalitatea de stabilire a competentei materiale a Garzii Financiare Cluj?”, a spus avocatul Mateut Gheorghita.

UPDATE 14:54 – „Nu a fost facuta o individualizare asa cum trebuie a pedepselor. Pentru realizarea scopului pedepsei se impune majorarea pedepselor, ca urmare a exercitarii abuzive a atributiilor de serviciu, cu complicitatea lui Relu Fenechiu. Lucian si Bogdan Damian, directorii de la SISSE, au achizitionat piese de transformatoare. Nu aveau justificare economica. Firmele au realizat un profit substantial pe o piata de desfacere sigura, cu surse financiare foarte mari. De fapt, au vandut fier vechi la preturi de piese noi. Nu aveau nici o eficienta pentru societatea la care livrau marfa. Provenienta era greu de descoperit pentru ca erau facturi facute de societati fantoma. In realitate, totul era o modalitate de a parazita o societate cu capital de stat. Va solicitam sa mariti cuantumul pedepselor pentru cei sase inculpati”, au spus procurorii DNA.

UPDATE 14:47 – Instanta a solicitat de la Ministerul Transporturilor date despre starea drumurilor si a aeroporturilor. Toate cursele aeriene de pe aeroporturile din Iasi si Cluj au zburat, de sambata pana astazi. Oricum se putea ajunge in Bucuresti inca de ieri, iar lipsa unui avocat este considerata nejustificata.

UPDATE 14:36
– Disperat ca nu va reusi sa scape de inchisoare, Fenechiu a demonstrat ca este capabil de orice pentru a obtine inca o amanare. Astfel, acesta a incercat o golanie la instanta de judecata. Mai precis, a trimis doua colete cu inscrisuri pe data de 24 ianuarie. Este vorba de inscrisuri pe care prima instanta le-a respins, inscrisuri despre modul in care au fost facute achizitiile.
„Trebuie sa ne demonstram seriozitatea, fiecare dintre noi. S-au fixat termene clare si nu au fost respectate”, a spus Instanta, care, in discutia cu avocatul Ciprian Zancu, cel care il reprezinta pe Fenechiu, i-a dat replica aparatorului.
„Domnule avocat, credeti ca nu am înteles ce spuneti, noi toti membrii completului?”.

UPDATE 14:28 – In ceea ce priveste solicitarea avocatilor ca Relu Fenechiu sa ofere un supliment de declaratie, instanta a respins aceasta solicitare. „Ati avut timp suficient sa dati declaratia, avocatii au avut posibilitatea sa va adreseze întrebari”, a spus Instanta.

UPDATE 14:24 – Avocatii lui Fenechiu sunt pur si simplu umiliti in public si au ramas fara cuvinte. Ei au sustinut ca incheierea de sedinta din 7 ianuarie nu este semnata si de grefierul de sedinta. „Domnilor avocati, este o chestiune elementara, art 305 din codul de procedura penala arata ca aceasta incheiere la Inalta Curte nu trebuie semnata de grefier, ci de magistratul asistent. Macar atat sa vedeti…”, au spus magistratii.

UPDATE 14:18 – Instanta ii trage de urechi pe avocati de minute bune.
„In conditiile in care stabilim niste reguli, la termenul de astazi nu faceti decat sa va contraziceri singuri. Nu ati respectat deloc regulile discutate in sala de judecata. V-am admis pana acum toate amanarile. Nu se justifica modificarile de sedinta la care faceti referire”, au precizat magistratii.

UPDATE 14:06 – Sedinta a fost reluata rapid, instanta anuntand deciziile luate in ceea ce priveste cererile si exceptiile invocate de avocati.
„Cu privire la cererile si exceptiile invocate in cursul zilei de astazi facem urmatoarele precizari. Cu privire la exceptiile invocate si schimbarea incadrarii juridice, Inalta Curte apreciaza ca toate aceste cereri se circumscriu motivelor de recurs avand in vedere caracterul devolutiv al recursului. In ceea ce priveste cereea de indreptare a erorilor materiale, Inalta Curte, cu ocazia ascultarii inregistrarilor tuturor sedintelor de judecata si a inscrierilor magistratului asistent si nu a grefierului de sedinta, asa cum ati sustinut domnilor avocati, modificam numele corect al avocatului din 9 decembrie 2013. Restul cererilor cu privire la grselile din celelalte incheierii se resping. Instanta justifica acum ca nu sunt greseli pe fiecare incheiere de sedinta”, a spus Instanta.

UPDATE 13:53 – Pentru a se pronunta cu privire la solicitarile avocatilor, instanta a suspendat sedinta pentru cinci minute.

UPDATE 13:47 – Pentru Ioan Turbatu se cere schimbarea de incadrare juridica.
„Apreciem ca inculpatul Turbatu nu este functionar public, ci este salariat”, spun aparatorii. Avocatii vorbesc intre ei, in timp ce Fenechiu citeste concluziile scrise. Se pare ca informatiile pe care le parcurge nu ii fac placere, intrucat pare foarte suparat. Si avocatul lui Ioan Marghidan cere schimbarea de incadrare juridica si anularea raportului garzii financiare.

UPDATE 13:45 – „Noi nu am cerut acte in circumstantiere, dar noi nu avem astfel de acte in circumstantiere”, a spus avocatul lui Petru Andronache. „Este drept ca nu ati cerut asemenea lucru, dar este in interesul clientului dumneavoastra. Ne-am maifestat rolul activ pentru a beneficia de acest lucru”, a spus Instanta. „Mai trebuie facute solicitari la ANAF”, a adaugat avocatul.

UPDATE 13:37 – Avocatul a solicitat schimbarea incadrarii juridice intr-o infractiune mai putin grava, insa instanta a reactionat prompt.
„Aici nu facem judecata in rate, am suportat prea multe in acest proces. Nu mai suntem ca pe vremuri. Nu are rost sa mai veniti cu tot felul de probe asa treptat”, a spus presedintele completului de judecata. Avocatul a solicitat pentru Bogdan Damian o expertiza grafoscopica, pe motiv ca exista mai multe inscrisuri pe care acesta nu le-ar fi semnat.

UPDATE 13:28 – Unul dintre avocatii lui Fenechiu a solicitat instantei sa fie ascultate inregistrarile de la sedintele de judecata, acesta motivandu-si solicitarea spunand ca s-au strecurat greseli in incheierile de sedinta.
„Eu nu am spus niciodata niste lucruri care apar in incheierile de sedinta. Trebuie ascultate inregistrarile. O alta chestiune neconsemnata in incheierea din 7 ianuarie este aceea ca am cerut probe in combaterea recursului parchetului. Instanta nu s-a pronuntat cu privire la toate solicitarile mele. Trebuie ascultata din nou declaratia domnului Fenechiu, pentru ca a fost consemnata cu multe greseli”, se arata in motivatia avocatului. Aparatorul mai invoca o serie de înscrisuri care au aparut dupa data de 7 ianuarie 2014 si o serie de exceptii. Cea mai importanta este lipsa calitatii procesuale active civile a serviciului de servicii energetice.

UPDATE 13:23 – In urma cu cateva minute a început procesul. Relu Fenechiu s-a prezentat de mana cu fratele sau si ceilalti acuzati. Instanta verifica prezenta inculpatilor si avocatilor. „Exista interese contrare între inculpati, asa cum am constatat ieri. De fapt între cele doua grupuri, domnul Fenechiu, Lucian si Bogdan Damian si cei de la SISSE”, a spus instanta.

@ Fostul avocat al firmelor lui Fenechiu a fost anuntat deja de judecatori, fiindu-i transmisa pedeapsa primita @ Cel care l-a aparat pe Fenechiu in timpul scandalului Maxx Space a primit 3 ani si 6 luni de [email protected] Astazi, la ora 13.00, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, incepe ultimul termen in dosarul Transformatorul, iar pana diseara judecatorii pot da sentinta

Citeste si: Ultima zi de libertate pentru Relu Fenechiu? Astazi judecatorii dau sentinta – UPDATE

Avocatul lui Fenechiu a fost anuntat deja de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care este sentinta in cazul sau. Cel care l-a aparat pe Fenechiu in timpul scandalului Maxx Space (in discoteca lui Fenechiu, o eleva a murit in urma unui accident stupid – n.r.), avocatul Tudor Chiuariu, a fost condamnat la o pedeapsa de 3 ani si 6 luni de inchisoare in dosarul Posta Romana. Pedeapsa a fost suspendata in anumite conditii. Asta inseamna ca daca in perioada urmatoare nu este cuminte, fostul avocat al lui Fenechiu poate intra si la puscarie. Mai trebuie mentionat ca instantele anterioare il achitasera pe Chiuariu si numai ultimul complet de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, acolo unde se judeca si dosarul lui Fenechiu, i-a pronuntat o condamnare. In aceste conditii, avand in vedere ca anterior, Fenechiu a primit o pedeapsa de 5 ani de inchisoare, este greu de crezut ca astazi, judecatorii de la Inalta Curte care judeca recursul, vor fi mai blanzi. Prin ultimele sentinte anuntate in ultimul an in cazul unor dosare de politicieni, magistratii de la Inalta Curte au dovedit ca nu se lasa influentati de statutul social al celor pe care ii judeca si nu vor decat sa aplice legea. Observand ca instanta de recurs de la Inalta Curte a fost in toate cazurile (inclusiv in cel care-l vizeaza pe Chiuariu) mult mai dura, ne putem astepta ca Fenechiu sa primeasca si un supliment pe langa pedeapsa de 5 ani.

Citeste si: Un asemenea cutremur nu s-a mai vazut in politica ieseana! Pana maine seara Fenechiu este asteptat la puscarie! – UPDATE

Astazi, incepand cu ora 13.00

Astazi, judecatorii vor asculta pledoariile finale ale avocatilor si ale procurorului, urmand sa pronunte sentinta probabil pana diseara. Reamintim ca procurorii DNA vor cere majorarea pedepsei, solicitand ca Fenechiu si complicii sai sa fie condamnati la 15 ani de inchisoare.

Comentarii
 • Go planet! Am vazut ieri intr-un supermarket pe cineva apropiat lui Nea Relu cumparand vaselina si o prastie. Vaselina toata lumea stie la ce trebuie, insa prastia la ce e buna?

 • cu ce m a incinta pe mine contribuabil ca sta Fenechiu 5 ani la basca….pe bani mei !!!! nu trebuie s a i se aplice legea 18-ilicitul,trebuie decazut din toate drepturile (lider de partid,parlamentar) si s a vedeti atunci cind v a fi un neica nimeni, cita lume il mai baga inseama;asta este marea pedeapsa pt el,cind va fi casbec cu lovelele si relatiile.Sa se apuce din nou de specula ca pe vremea studentiei cind era un pirlit de mirlanoi de pe valea Trotusului, si turna la militie pe colegi.Domnilor judecatorii va rog lasati-l liber dar confiscati-i toata averea.

 • Ăsta e problema noastră a romanilor…sa moara capra vecinului…fiecare să își vadă de treaba…nu va mai uitați la vecin cât de mare are nasul,priviți pe al vostru.

  • Corect…dar cine sa priceapa?Astia cativa care mananca kkt de ofticosi ce sunt, dintre aproape 7000 de cititori….
   Lumea desteapta s-a saturaT de instigarea santijistilor.Se vede cine comenteaza.Nu ma reprezinta ca moldovean saraciile astea care fac spume

   • sint invidiosi forumistii ca merge fenechiul la pandaimos, nu ei. Pai, la panda esti in intretinerea statului, ai si televizor, si acces pe Feisbuci, nu ai cheltuieli de intretinere, trai bun, leano!

 • daca nu era fenechiu la sefia pnl si sa fie tare la negocierele pe institutii si multe altele,cu psd-ul,eram mancati de nichita cu tot cu pene! fenechiu plateste acum pt gainarii facute,asta e evident,intr-o perioada cand toti faceau si credeau ca l-au prins pe d-zeu de picior. dar repet,datorita lui,psd-ul nu a acaparat tot,nichita nu conduce chiar fiecare institutie si birouas din judetul iasi.asta e meritul lui,a fost un bun negociator si a adus si banuti la iasi,cat nu au fost alti guralivi care apar zilnic la voi in ziar de zici ca-s reporteri! asa ca invatati-va sa vedeti oamenii si cu bune si cu rele.altfel nu sunteti obiectivi

  • Mari pretentii ai de la unii moldoveni inculti,frustrati,ciudosi,ofticosi,puturosi,impu.titi,analfabeti si cu mare lipsa de ocupatie care atata stiu,sa-si arunce laturile in public.Stau si scriu isiotenii,au grija de krul altora si fac de ras intreaga regiune.
   Daca ii bagati in seama si le raspundeti,se cred importanti.

   • Mai jegule stai in banca ta si suge-i p..a lui cioc-boc ,nu mai manca rahatel pe aici de moldoveni ,padure fara uscaturi nu este ,aveti si voi jegurile voastre in frunte cu tine.Nu uita ca Moldova a dat tarii oameni de valoare si multe femei frumoase .Stai cuminte la tine in Ardeal si suge manzul la unguri.

    • jeguri sa-i faci pe maica-ta si pe taica-tu ca te-au educat un prost sau asa erau si ei si n-aveau ce alta educatie sa-ti dea. Atata ai invatat,atata scrii pe-aici de altii care nici sa-i pupi in kur nu ti-ar permite.Asa ca,tot moldovean prost cu barfa in gura ramai si odraslele atale o sa vada si o sa se comporte la fel.

 • CINE? CINE? MAI FACE PISTA LA AEROPORTUL IESENILOR DACA FENECHIU SE DUCE LA BULAU? O PARTE DIN CONTRACTUL PISTEI LA IASI ESTE DATA LUI FENECHIU. AFACEREA ASTA PUTE…BODEA SI ADOMNITEI TREBUIE DATI IN PUSCARIE SI EI CA I-AU DAT CONTRACTUL LU TAH,SU

 • Declaratia de avere – Relu Fenechiu
  Deţine trei terenuri în Iaşi de 1.000, 1.500 şi 2.500 de metri pătraţi. Un altul la Dărmăneşti în judeţul Bacău, unul în Alba şi un altul de un hectar la Roşia Montană. Clădirirle deţinute sunt, de asemenea, impresionante prin dimensiuni. Vorbim de un imobil de 343 de mp un altul de 160 iar al treilea, mai mic, de 100 de mp în Iaşi. Două case sunt în Alba şi încă una în Bacău. De asemenea, Fenechiu deţine două maşini de lux un BMW achiziţionat în 2009, un Mercedes din 2007 dar şi un Hyundai. Între 1996 şi 2007 a achiziţionat bijuterii de 80.000 euro.

  Are în două conturi de 30.000 de lei şi un credit de 40.000 de euro. Deşi nu are bani în conturi şi este dator la bănci, în 2011 Fenechiu a luat dividente de 1,5 milioane de lei de la Fene SA şi 400 de mii pentru anul 2012.

 • Fenechiu nu mi-e drag si nu mi-a fost niciodata. Dar, fata de altii, cred ca a facut si lucruri bune, cel putin pentru Iasi, daca nu pentru tara. Cea mai mare greseala pe care a facut-o cred ca e aceea ca s-a pus rau cu escrocul suprem, care inca mai controleaza o mare parte din justitie, cea care decide efectiv. Nu ca Fenechiu nu ar fi vinovat, doamne fereste, dar in alte conditii ar fi luat o pedeapsa cu suspendare. Oricum, a furat mai putin decat multi protejati de nesimtit ( care-mi produce grata efectiv ), care sunt bine mersi si jubileaza la acesata ora. Sper sa le vina si lor randul, ca nimic nu ramane nepedepsit, intrun fel sau altul, pana la final … Nu inteleg totusi de unde atata ura intre noi. Pe langa multi analfabeti care scriu la aceasta rubrica, sunt si oameni destepti si seriosi, pe care chiar nu-i inteleg.

 • Bai voi nu ati auzit ca masonii de Tugui le.a facut expertiza la astia si numai asta i-a fost acceptata???

  Sigur scapa, ca unde se baga astia doi ….e la sigur….

  Tugui acum bea sampanie prostilor ca deja stie ca seful lui e liber diseara!!!!

 • Nu va bucurati pentru necazul altuia…Nu se stie niciodata cum se abate napasta si peste capul vostru. A facut si lucruri bune, au fost demarate lucrarile la aeroportul din Iasi spre exemplu…

 • baaaaaaaaaaaaaa suge-mi pu.la. si ku/rul CE LUCRURI BUNE A FACUT MA PUSCARIASUL ASTA AL TAU????? AFURAT MILIARDE DE LA AEROPORTUL IASI CU BODEA SI ADOMNITEI ASTA E LUCRU BUN LA TINE PENTRU AEROPORTUL IESENILOR????

 • Nu am nici o treaba cu Fenechiu, dar oare este acesta cel mai corupt, a adus un prejudiciu asa de mare?!
  Pana la urma piesele au fost folosite, 75% au fost OK.
  Cam duri judecatorii…
  Sincer, mi-e mila de Fenechiu, este si el om.
  Sper ca bunul Dumnezeu sa-i da taria sa treaca peste toate si sa-i ierte pacatele!

 • BLESTEMAT FII FENECHIULE
  DE BANII SALARIULUI MEU SA-TI CUMPERI LUMANARI PE PIEPT TIE SI LA FAMILIA TA. MI-AI FURAT MANCAREA DIN GURA COPIILOR TU CU HOTII TAI PNL-ISTI . DE BANII MEI SA VA LUATI LUMANARI TOTI SI SA MANCATI PE MASA TOTDEAUNA LACRIMILE FAMILIEI NOASTRE TU SI ADOPTIVIII TAI BODEA SI ADOMNITEI. DA-MI SALARIILE FURATE INAPOI, DA-MI MANCAREA FURATA INAPOI HOTILOR. DA-MI SALARIILE FURATEE!!!!! HOTILOR! HOTILOR

 • BAI MOLDOVENI(PROSTI.CURVARI SI BETIVI)DACA NU VINDEA EL TRANSFORMATOARE VINDEA ALTUL ASA CA STATI LINISTITI CU CE VA INCINTA CA FACE EL PUSCARIE ,FACETI SI VOI CA EL CINE NU VA LASA TARA DE J…..

 • BLESTEMAT FII FENECHIULE
  DE BANII SALARIULUI MEU SA-TI CUMPERI LUMANARI PE PIEPT TIE SI LA FAMILIA TA. MI-AI FURAT MANCAREA DIN GURA COPIILOR TU CU HOTII TAI PNL-ISTI . DE BANII MEI SA VA LUATI LUMANARI TOTI SI SA MANCATI PE MASA TOTDEAUNA LACRIMILE FAMILIEI NOASTRE TU SI ADOPTIVIII TAI BODEA SI ADOMNITEI. DA-MI SALARIILE FURATE INAPOI, DA-MI MANCAREA FURATA INAPOI HOTILOR. DA-MI SALARIILE FURATEE!!!!! HOTILOR! HOTILOR

  • mai Soare si Ion..cel de langa Fenechiu e Chiuariu, dar nu aveti de unde sa stiti,mancati R.A.H.A.T cu totii,blestemati si huiduiti, cinstitilor, care si de unde v-a furat pe voi sarantocilor ce sunteti,

 • la puscarieeeeeeeeeeee criminalul fenechiu si acolitii! 15 aniiiiiiiiiiiiiiii 15 ai mor/tiii ma/ti. buna-i libertatea ia sa manac eu cateva felii de paine cu unt sabeau un ceai si sa ma culc in patutul meu, in casuta mea , liber sa fac ce vreau maine, sa ma duc unde vreau, DECAT HOT BOGAT IN PUSCARIE,DE UN MLD DE ORI MAI BINE SARAC SI LIBER, LIBER

 • Are dreptate Fene… nu a gresit cu nimic… a facut ce fac toti politicienii… a bagat mana in buzunarul statului, ceea ce, in opinia clasei politice din Romania nu este o infractiune, doar n-a furat din avut personal… si… ca toti ceilalti oameni politici, va trebui sa plateasca pentru aceasta insusire nevinovata de bani din buzunarul statului.

  • O mica adaugire daca imi permiti. Romanii fac o mare diferenta intre „banul statului” si „banul meu”. Ce trebe sa inteleaga romanul e ca furtul din banul statului este grav, pentru ca banul statului este banul tau, banul meu, banul tuturor idiotilor ca noi care ne platim taxele si impozitele. Eu personal consider ca furtul din banul statului este mult mai grav decat furtul de la privat (cand se fura din banul statului (sau din buget), o tara intreaga e pagubita). Sa ne educam sa intelegem acest aspect.

 • sa se faca dreptate si fene sa ajunga la puscarie! LEGEA E FACUTA SA FIE RESPECTATA DE TOTI in plm. ai gresit PLATESTI! asa ca mars la puscarie fgm..

  • marsh ba jegule si nu mai avea tu grija plii lu fenechiu.
   Vezi ce face ma-ta,tac-tu…au ce crapa in ei,au medicamente.Lasa tu verdicte juridice,vezi-ti de rapanu tau.

 • Doamne, mă rog ca lumea să iși amintească de mine, așa um tu știi , sunt cu adevarat: un păcătos monstruos.Oamenii vor ințelege , ce dar am lasat in urma mea _Iadul, Minciuna, Nedreptatile, Infatuarea, Ura Aroganta,Hoțiile, vieșile distruse. ,, Darul meu este Infernul” ,,Infernul”- Dan Brown

 • acum plangeti dar pana acum va fost bine … la puscarie cu voi toti mai retardatilor. pana acum nu mai plangeati acum o dati in plans si prostii sa va fie rusine … oamenii mari nu plang

 • Un pic pe langa subiect: sa ma c a c pe BZI si pe toti cititorii fideli si voluntari ai acestei mizerii. Si, mai ales, pe comentatorii cu matul gol, pe TOTI taximetristii, pe TOTI agramatii, pe TOTI samantarii si pe TOTI comunistii.

 • wei jderule .. da tu esti mai prosti ca toti .. destept mai esti tu .. da plateste mata toate prostiile astea ?? toti iesenii platesc pentru un rapan de on deal de relu fenechiu . la frana tata si el si tu si mata pe toti va iubim da ducetiva

Adauga un comentariu