Actualitate

LIVE TEXT. Sedinta la Consiliul Local. Care este ordinea de zi – LIVE VIDEO

Publicat: 30 mai 2018
1

LIVE TEXT:

UPDATE 14.39: Florin Boca a fost votat presedinte de sedinta dupa o sesiune record de 4 ore si 40 de minute.

UPDATE 14.38: A fost aprobat proiectul privind noile tarife practicate de CTP Iasi.

UPDATE 14.21: Hotelul Municipal a trecut in subordinea Primariei.

UPDATE 13.29: PNL si PMP se abtin de la vot in cazul proiectelor ce vizeaza vanzarea prin licitatie a terenurilor aflate in proprietatea privata a municipiului. Partidele ALDE si PSD nu au suficiente voturi.

UPDATE 13.25: Primarul a anuntat ca vor fi demontati stalpii de iluminat din beton care dubleaza stalpii deja functionali. Zonele vizate sunt Copou, Galata si Nicolina.

UPDATE 13.22: A fost adoptat proiectul privind aprobarea regulamentului legat de proprietarii de caini periculosi.

UPDATE 12.43: Consilierul Gavril a fost intrebat de viceprimarul Radu Botez de ce se abtine de la vot la fiecare punct de pe ordinea de zi. Gavril sustine ca nu este obligat de regulament sa ofere explicatii si a precizat ca nu a participat la comisiile de specialitate si nu pote vota in necunostinta de cauza.

UPDATE 12.07: Viceprimarul Radu Botez a renuntat la functia de membru in Comisia de Urbanism si a fost inlocuit cu un alt membru ALDE, Iordan Vintila.

UPDATE 12.03: Gavril Mihai Liviu, membru PSD, a fost validat in functia de consilier local, iar acum depune juramantul. A ajuns consilier dupa ce Marcel Istrate a demisionat. 

UPDATE 11.40: Florin Boca vrea suport pentru biciclete in mijloacele de transport public de care vor beneficia cei care traverseaza distante mari.

UPDATE 11.38: Edilul a declarat ca opera de arta de pe Stefan cel Mare nu a fost platita de la bugetul local.

UPDATE 11.12: Primarul Chirica a mai adaugat ca vor fi demolate 67 de tonete de presa din oras, din cauza datoriilor. Nu se vor mai semna contractele de folosinta.

UPDATE 11.01: Mihai Chirica spune ca va respecta hotararea magistratilor prin care ridicarea masinilor este ilegala. Edilul a aratat ca nu este eficienta ridicarea, avand in vedere ca numarul masinilor parcate neregulamentar este mult mai mare. El crede ca mai eficienta este blocarea rotilor. Decizia magistratilor nu este definitiva.

UPDATE 10.54: Violeta Gaburici de la PMP a cerut un traseu de transport pe Sararie. Primarul a spus ca va prelua cererea si va oferi un raspuns in conformitate cu capacitatea tehnica si economica.

UPDATE 10.30: Primarul Mihai Chirica a sosit la sedinta.

UPDATE 10.24: In ciuda opozitiei PNL, Florin Boca a fost ales presedinte de sedinta in locul lui Mihai Pintilie, consilier local absent la intrunire.

UPDATE 10.17: Sedinta a inceput fara primarul Chirica, intrucat acesta este invitat la Universitatea Cuza la conferinta NATO.

UPDATE 10.16: Primarul intarzie la sedinta 15 minute. El are statut de invitat in CL. Consilierii sunt nerabdatori.


Plenul Consiliului Local Iasi se va reuni astazi intr-o noua sedinta ordinara a institutiei. Pe ordinea de zi a sedintei de plen ce va incepe la ora 10:00 la Palatul Roznovanu vor figura cateva zeci de proiecte de hotarare printre care o serie de rectificari bugetare, dar si demararea unor proiecte noi la nivelul primariei. Un proiect ce va fi analizat in plenul sedintei tine si de aprobarea strategiei de turism a municipiului Iasi.

Proiectul a fost elaborat alaturi de profesori si doctoranzi de la Facultatea de Geografie si Geologie din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi. Proiectul cuprinde Strategia de Turism a municipiului Iasi si a Zonei Metropolitane si îsi propune ca obiective cresterea coeziunii actorilor locali din turism si cresterea vizibilitatii orasului ca destinatie turistica.

Totodata, alesii locali vor mai discuta si un proiect legat de stabilirea preturilor tichetelor si abonamentelor de calatorie care vor deveni valabile pe tramvaiele si autobuzele Companiei de Transport Public Iasi.

 

Comentarii
  • darama tonete ca nu corespund estetic…da alea de vind aia de la transport bilete corespund estetic orasului?a se vedea toneta de la tesatura sau bularga de pe timpul lu nea nicu,si o cutie de wc-u public arata mai ok!

Adauga un comentariu