Actualitate

Liviu Dragnea: 3 europarlamentari ar renunta la mandat 

Publicat: 16 mai 2019
1

Liderul PSD Liviu Dragnea le-a spus liderilor partidului, in discutiile informale, ca trei candidati social-democrati aflati pe locurile eligibile la europarlamentare ar putea renunta la mandat, au relatat surse din partid. Potrivit surselor citate, cel mai probabil Rovana Plumb, cap de lista PSD la europarlamentare, va fi propunerea Guvernului pentru functia de comisar european din partea Romaniei, astfel ca va renunta la mandat pana la toamna.

De asemenea, un alt nume vehiculat in PSD ca fiind printre cei trei care ar putea renunta la mandat este deputatul Tudor Ciuhodaru, aflat pe locul 7 in lista candidatilor pentru Parlamentul European: in partid se vorbeste ca va candida pentru Primaria municipiului Iasi la alegerile de anul viitor si va renunta la mandatul de europarlamentar daca va castiga.

In PSD sunt considerate 100% eligibile primele 12 locuri si „semi-eligibile” urmatoarele trei locuri.
„Daca nu tragem vom lua 12 locuri si daca se munceste putem sa ajungem la 15 mandate”, au spus surse din conducerea PSD pentru STIRIPESURSE.RO, analiza fiind comunicata de Liviu Dragnea. In scenariul invocat de Liviu Dragnea, pot spera sa ajunga europarlamentari si candidatii de pe locurile 16-18 din lista PSD: Crina-Fiorela Chilat, Mariana-Carmelia Balanica-Dragomir si Razvan Popa.

Comentarii
  • Uleleiiii mamă. Ciuhodaru candidat la funcția de primar al Iașului ??? apoi nene… cred că de acum, Ostaficiuc va avea coșmaruri și nopți nedormite, pt că la ei era o ,,regulă”: președintele organizației municipale, era și candidatul la funcția de primar. Repet: era o ,,regulă”, tradiție, obicei. Acum, poate s-au schimbat ,,regulile jocului”. O vorbă din popor spune că: ,,Boii trag și caii mănâncă”. Cam așa a fost tot timpul la ei. Fraierii au activat pe ploaie, vânt, frig, căldură, campanii electorale din ușă în ușă, plătit cotizații etc, iar ,,jmecherii” care au stat la dos, au fost puși pe liste ca și candidați. Dacă la fel vor proceda și ,,confrații” lor din PRO România, vor începe și ei să piardă oameni și se vor duce și ei la vale.

    • Da… cu Ciuhodaru candidat, pe care electoratul ieșean il stie ca a fost pe la toate partidele (cred ca numai la UDMR si Partida Rromilor nu a fost) vor obține… 500%.

Adauga un comentariu