National

Liviu Dragnea da explicatii: Legea noastra creste salariile.

Publicat: 27 dec. 2017

Liviu Dragnea a declarat pentru Antena 3 ca programul de guvernare este pe plus si nu intelege de unde vine nemultumirea oamenilor. 

"Programul de guvernare este pe plus. Vorbind de amanari, sigur ca nu ar fi trebuit sa fie asa. Dar sunt oameni mai tari si oameni mai putin tari. Cand faci lucruri bune si ajungi sa fii lovit.. a fost un an in care am adoptat masuri bune". 

Dragnea a explicat ca legile pe care le sustine au scopul de a creste salariile

Citeste si: RETROSPECTIVA 2017 PMP – opozitie "la baioneta" in Parlament, implicare in Republica Moldova, congres amanat

"Dupa discutii au mai fost facute completari. A fost un an in istorioa recenta cand cineva a taiat salariile cu 25%, nu a fost asa mare problema. Legea noastra creste salariile.. de ce aceasta nervozitate?.. Vorbim de legea salarizarii. a fost mare nervozitate, noi avand o lege care marea salariile. Pentru ca de ce sa-i maresti aluia atat si mie doar atat. Transferul contributiilor.. de ce sa nu aiba incredere.. cand s-a scris si pe tabla, au explicat si companii.. de ce sa fie o problema. Nu exista niciun fel de motiv", a mai spus liderul PSD. 

sursa: antena3.ro

Citeste si: Liviu Dragnea, despre statutul Casei Regale: Discutiile sunt destul de controversate

 

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat vineri ca Guvernul va decide daca Palatul Elisabeta va ramane Casei Regale, mentionand ca proiectul de lege referitor la statutul Casei Regale va fi discutat in Parlament, deoarece lucrurile trebuie "cumpanite foarte bine".

"Este o discutie foarte serioasa despre simbol. Eu nu sustin si nu voi promova niciodata o discutie simplista despre acest subiect. Este un subiect foarte sensibil. Cu totii am vazut un val de emotie in perioada trecuta, perioada in care regele a fost adus in Romania, inclusiv in ziua funeraliilor. Aici discutam despre simboluri. Eu cred ca simbolul Casei Regale trebuie sa existe in Romania. Trebuie continuate discutiile in mod serios despre daca si ce ar trebui sa primeasca ca si ajutor de la stat. Aici discutiile sunt destul de controversate si de argumentate si contra-argumentate despre a beneficia de niste spatii in care sa-si desfasoare activitatea, cat de mari, cat de mici, daca sa beneficieze de sustinere a cheltuielilor din fondurile publice. Asta trebuie discutat separat si fara patima. Dar ideea de simbol al Casei Regale este sustinuta in continuare de mine, este sustinuta inclusiv de prim-ministru, ca am tot discutat", a afirmat Dragnea, intrebat despre faptul ca premierul Tudose nu sustine proiectul privind statutul Casei Regale.

Intrebat in legatura cu faptul ca familia regala ar trebui sa elibereze in februarie Palatul Elisabeta, Dragnea a spus: "Acolo este un activ al RA-APPS, care este in subordinea Guvernului, va fi o decizie a Guvernului".

"Eu sunt convins ca vor avea discutii RA-APPS sau secretarul general al Guvenului, pe de o parte, si reprezentantii Casei Regale, pe de alta parte, si vor gasi o solutie. Despre lege discutam in Parlament", a adaugat Dragnea.

Liderul social-democratilor a mentionat ca este deschis la modificarile asupra proiectului de lege, in contextul in care este co-initiator al acestei initiative privind statutul Casei Regale.

"Sunt deschis sa facem modificari dupa o dezbatere serioasa, pentru ca si in societate discutiile sunt destul de aprinse si atunci trebuie sa cumpanim foarte, foarte bine. A fost o initiativa legislativa, orice initiativa nu e dictat. Este o initiativa care intra in Parlament si care pana la votul final poate sau nu sa sufere modificari", a sustinut Dragnea.

Joi, premierul Mihai Tudose a declarat ca un punct de vedere al Guvernului referitor la proiectul de lege privind statutul Casei Regale nu a ajuns pe ordinea de zi a Executivului, dar ca o varianta ar fi acordarea statutului de utilitate publica, asemenea unei fundatii, adaugand ca in privinta Palatului Elisabeta statul ar trebui sa drept de folosinta, potrivit Agerpres.

"Eu mi-am exprimat un punct de vedere personal. Inca nu este un punct de vedere la Guvern, inca nu a ajuns pe ordinea de zi. Probabil ca va fi ceva de genul urmator – utilitate publica pentru Casa Regala da, pentru fundatie. In ceea ce priveste drepturile urmasilor, ca si la urmasii sefilor de stat… pai, nici, la alti sefi de stat nu avem aceste drepturi. In ceea ce priveste Palatul Elisabeta, sa aiba statul si folosinta, pentru ca sunt o multime de intrebuintari pentru acest palat, Casa Regala avand si alte domenii regale in toata tara. Daca dam la toti urmasii sefilor de stat…", a declarat premierul la Parlament.loading...

Comentarii
  • ANU ASTA VA MARIM SALARU, DAR VA DUBLAM PRETURILE, TAXELE SI CONTRIBUTIILE SOCIALE CA SA VA LUAM INAPOI SI CE V-AU DAT TEHNOCRATII(marire de 20 la suta a salariilor, fara scumpiri) IN 2016

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit