National

Liviu Dragnea, despre declaratiile lui Petre Daea: „Sa fie mai atent”

Publicat: 26 iul. 2018
1

Seful PSD si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a calificat drept „gafa” declaratia ministrului Agriculturii, care a comparat incinerarea porcilor cu „munca la Auschwitz”. Totodata, el i-a atras atentia lui Petre Daea „sa fie mai atent.”

Intr-un mesaj postat pe Facebook, Dragnea „i-a atras public atentia ministrului Agriculturii asupra modului in care se exprima.”

„Declaratia ministrului Daea reprezinta o gafa! Regret ca un ministru al Cabinetului PSD – ALDE a facut o asemenea declaratie, desi sunt convins ca nu a existat nici cea mai mica intentie de a ofensa poporul evreu. Cu toate acestea, ii atrag public atentia ministrului Agriculturii sa fie mai atent asupra modului in care se exprima si sa nu mai foloseasca asocieri care pot jigni profund.

PSD considera ca Holocaustul impotriva evreilor a fost o tragedie, care nu trebuie sa se mai repete. Am condamnat intotdeauna declaratiile sau derapajele antisemite. Vom sprijini in continuare progresele in domeniul studierii, educatiei si comemorarii Holocaustului.

In numele meu, al PSD si al coalitiei de guvernare prezint scuze comunitatii evreiesti pentru afirmatiile domnului ministru Daea”, a scris Liviu Dragnea.

Reactia vine dupa ce Petre Daea, a declarat marti seara, la Antena 3, explicand masurile care se iau pentru a izola focarul de pesta porcina africana de la Carniprod Tulcea, unde trebuie sacrificate 45.000 de animale: “Singura metoda este sacrificarea. Porcii toti se incinereaza (…), e o munca extraordinara, acolo este ca la Auschwitz, dom’ne”, scrie Agerpres.

Adauga un comentariu