National

Liviu Dragnea si Victor Ponta, intalnire la sediul PSD pe tema colaborarilor viitoare

Publicat: 17 ian. 2016
1

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica, ca va avea, in cursul zilei de luni, o intalnire cu fostul premier Victor Ponta pentru a discuta despre modalitatile in care acesta se va implica in viitoarele proiecte ale PSD, afirmand ca Ponta este sustinut in continuare.

Intalnirea de luni va marca prima vizita a lui Victor Ponta la sediul PSD din ultimele luni, acesta evitand apartiile publice dupa demisia din Guvern. Dragnea a reiterat ca a avut, de la inceputul anului, mai multe discutii cu Ponta pe tema viitorului sau in PSD.

„Am avut multe discutii cu Victor in ultimele saptamani de zile. Pot sa spun ca am vorbit cu el chiar inainte de emisiune. Maine (luni – n.r.) o sa ne vedem la partid, vine special ca sa ne vedem, pentru ca vreau ca impreuna sa vedem care sunt modalitatile, actiunile, mijloacele prin care sa lucram impreuna. PSD are nevoie de Victor Ponta”, a spus liderul PSD.

Potrivit unor surse social-democrate, intalnirea va avea loc la sediul PSD in jurul orei 11.00.

Intrebat despre viitorul lui Ponta in partid, Dragnea a spus ca acesta „va avea o soarta foarte buna”, iar fostul premier „are un viitor serios in politica si in partid”. „Nu imi este amic, ci prieten. Am fost prieteni buni si ramanem prieteni buni”, a completat Dragnea. Liderul PSD a precizat ca Ponta are un loc asigurat „categoric” pe listele partidului la alegerile parlamentare.

In ceea ce priveste fundatia pe care Victor Ponta intentioneaza sa o infiinteze, Dragnea a precizat ca ca ii doreste succes si nu are nimic impotriva acestei idei, fiind la curent cu planurile fostului premier inca de la inceput. „Mi-a promis ca ma invita atunci cand va fi lansata fundatia, si o sa merg cu mare drag, sa fiu langa el. Il incurajez sa faca aceasta fundatie, pentru ca nu poate face decat bine”, a spus Dragnea, adaugand ca stie clar ca aceasta fundatie nu are nicio legatura cu vreun proiect politic.

Liviu Dragnea a declarat, duminica, intrebat despre politica de aliante a partidului, ca PSD urmeaza sa decida cum va actiona, avand in vedere ca, de-a lungul timpul, social-democratii au „luat in carca” multe partide, care apoi au devenit brusc independente, PSD fiind „pacalit”.

Dragnea a facut aceste afirmatii, intrebat daca ar putea face o alianta inclusiv cu Miscarea Populara. Liderul PSD a afirmat ca „e greu” de colaborat cu Traian Basescu, iar el nu isi doreste acest lucru. In ceea ce priveste restul partidelor si politica generala a PSD pe tema aliantelor electorale, Dragnea a afirmat ca social-democratii urmeaza sa discute acest lucru, dar vor fi foarte atenti la experientele din trecut.

„Ceea ce va pot spune cu certitudine este ca PSD este singurul partid care nu ne-a pacalit. Pana acum am avut foarte multe experiente, am dus in carca foarte multe partide, am luat pe liste foarte multe partide si dupa ce au ajuns in Parlament sau in consilii locale sau judetene dintr-o data au devenit independente”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a precizat insa ca si-ar dori ca, cel putin dupa alegeri, sa poata forma majoritati in consiliile locale si judetene alaturi de UNPR, insa nu a facut comentarii pe marginea colaborarii electorale cu formatiunea lui Gabriel Oprea, precizand ca toate deciziile vor fi luate la finalul lunii ianuarie.

Majoritatea filialelor PSD nu vor o candidatura alaturi de UNPR in alegerile locale si parlamentare, un motiv fiind imaginea proasta a UNPR, dar si rezultatele unor sondaje care arata ca PSD poate obtine mai multe voturi candidand singur, potrivit unor surse social-democrate.

Adauga un comentariu