Actualitate

Liviu Dragnea va fi eliberat condiţionat! A fost dată undă verde de comisia penitenciarului! Reacția avocatei fostului lider PSD

Publicat: 21 apr. 2021
Liviu Dragnea, fost președinte PSD la prezidiu
Liviu Dragnea, fostul președine al PSD nu va fi eliberat condiționat după ce judecătorii au respins cererea

Conform unor surse antena3.ro, Liviu Dragnea va fi eliberat condiţionat. Comisia pentru eliberare condiţionată a dat undă verde cererii fostului președinte al PSD. Totuși, mai trebuie ca cererea să se judece. Conform specialiștilor, întreg protocolul nu este unul de lungă durată iar fostul președinte PSD ar putea petrece Sărbătorile Pascale în libertate. Avocata lui Liviu Dragnea a confirmat în mod oficial informația din presă susținând că este o decizie firească și normală.

Liviu Dragnea se află in prezent inchis la Penitenciarul din Rahova ca urmare a unei condamnări la inchisoare cu executare intr-un dosar instrumentat de procurori.

Liviu Dragnea ar putea fi eliberat condiţionat

Astfel, vorbim de faptul că Liviu Drangea va fi eliberat condiţionat după ce comisia pentru eliberări condiţionate din penitenciar a dat aviz favorabil. Fostul președinte PSD urmează să se prezinte în fața judecătorilor care vor decide asupra cererii de eliberare condiţionată.

Liviu Dragnea a fost condamnat, pe data de 27 mai 2019, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat de faptul că, în urmă cu mai mulţi ani ar fi angajat fictiv mai multe persoane la DGASPC Teleorman. În consecinţă, acesta a executat până acum 2 ani din totalul de închisoare şi avea dreptul de liberare condiţionat.

Judecătorii ar putea decide chiar marţi, 27 aprilie 2021, ca Liviu Dragnea să iasă din penitenciar iar fostul președinte PSD şi-ar putea petrece Sărbătorile Pascale în familie.

Prima reacţiei a avocatei lui Liviu Dragnea

Avocata Flavia Todosiu, cea care este contractată de Liviu Dragnea a oferit o confirmare a informaţiilor apărute în presă. Aceasta a declarat că întregul aviz este o confirmare a aplicării prevederilor legale pentru eliberarea condiţionată şi că Dragnea ar fi putut aplica pentru reducerea pedepsei incă de pe data de 27 februarie 2021:

„Este o confirmare pentru aplicarea prevederilor legale pentru eliberarea condiționată. Dânsul a ispășit două treimi din pedeapsă și a avut și muncă la penitenciar. Dânsul ar fi putut aplica pentru eliberare condiționată pe 27 februarie. Avem termen pe data de 27 la Judecătoria Sectorului 5”, a spus Teodosiu.

Comentarii
Adauga un comentariu