Actualitate

Liviu Dragnea, vesti BUNE despre programul Prima Casa. Cum se acorda creditele

Publicat: 13 mai 2019
1

 Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca se vor oferi noi facilitati pentru cei interesati de programul Prima Casa. "Am discutat despre programul Prima Casa. Vrem sa facilitam acest lucru pentru ca vrem sa creasca programul, pe de o parte pentru ca tinerii sa aiba acces la o locuinta si pe de alta parte sa sprijinim domeniul constructiilor. Discutam serios despre rate fixe si conditii mai usoare la creditele pentru Prima Casa. Vrem sa venim cu niste masuri foarte serioase care sa creeze facilitati semnificative si sa dinamizam domeniul respectiv. Procedurile sunt, doar o sa iesim cu astea. Prezentam elemente. Creditul sa fie luat in conditii mai avantajoase, sa fie rambursat in conditii mai avantajoase. Dar in acelasi timp dezvoltam si sectorul de locuinte”, a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea: Cum sa mancam crap romanesc din Romania?

Acestea nu sunt singurele facilitiati pentru tineri si nu numai lansate de Guvernul PSD. Tinerii romani care nu au un loc de munca stabil sau care sunt in perioada studiilor se pot bucura, incepand din luna octombrie a anului trecut, de credite fara dobanda de pana la cateva zeci de mii de lei. Garantia statului va fi de 80%, tot autoritatile urmand sa acopere dobanda.  In 2019, plafonul total al garantiilor de stat care vor putea fi emise in cadrul programului va fi de 1 miliard de lei.

Tinerii cu varsta intre 16 si 26 de ani care nu obtin venituri pot solicita credite fara dobanda de pana la 40.000 de lei. Creditul este destinat acoperirii nevoilor tinerilor, si anume a cheltuielilor legate de educatie, sanatate, cultura, sport si altele. Daca se vor angaja in perioada derularii creditului, acestia vor putea sa ceara inca 20.000 de lei in baza unei simple adeverinte de la angajator. In orice caz, daca tinerii n-au venituri, vor avea nevoie de un codebitor. Garantia statului este de 80%, iar dobanda este subventionata tot de stat. Durata creditului ce poate fi contractat de catre tinerii de pana la 26 de ani va fi de maximum zece ani, inclusiv perioada de gratie de maximum cinci ani.

Comentarii
Adauga un comentariu