Actualitate

Liviu Plesoianu, atac la Victor Ponta! Ce spune despre securist

Publicat: 22 sept. 2018

Deputatul PSD Liviu Plesoianu lanseaza un atac la adresa lui Victor Ponta. Fostul premier este acuzat ca si-a schimbat radical discursul in doar un an: de la apologia Grupului de la Visegrad, la considerarea Ungariei si Poloniei drept exemple negative.

"Ponta 1 si Ponta 2…

Victor PONTA, pe rit vechi, 2017: "Singurii care mai conteaza acum pentru noi, apropiati de noi si care se bat pentru niste lucruri care ne privesc si pe noi, sunt tarile din Grupul de la Visegrad, vecinii nostri — Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria. Noi, in loc sa fim alaturi de ei pentru interesul nostru, suntem cumva asa… cu Germania, cu Bruxelles, pentru niste lucruri care ne vor dezavantaja, nu ne vor primi nici in Euro, nici in Schengen, ne vor taia din fonduri europene si nici nu ne vor pune la masa deciziei."

Victor PONTA, pe rit nou, 2018: "PSD a alunecat la o ideologie si politici care sunt foarte apropiate de cele promovate de domnul Orban in Ungaria. Speram doar sa readucem pe linia europeana Romania si politica romaneasca. (…) Au alunecat atat de mult la extreme si urmaresc acele politici cu care te-ai confruntat deja in Ungaria si unele politici din Polonia”.

"oamenii vor intelege ca daca dorim sa ne dezvoltam in continuare, sa progresam ca o tara europeana, trebuie sa luptam cu aceste idei si sa nu ne intoarcem intotdeauna la politicile populiste", a mai declarat Ponta. Intrebat la ce se refera cand spune "politici populiste", Victor Ponta a raspuns: "Ma refer la acest discurs politic care a fost imprumutat din Ungaria si un pic din Polonia. Ideea ca toate lucrurile relele vin in Romania de la Bruxelles, companii internationale si straini. Ex-partidul meu se lupta acum pentru un referendum pentru a reveni la aceasta traditie a familiei."

"Cand am inceput noul proiect, spuneam foarte clar – sau cat mai clar posibil – ca vrem sa avem si sa promovam politicile de centru-stanga, pro-europene. Fostul meu partid este, desigur, plin de oameni care se uita foarte atent la acest nou proiect. Dar, de asemenea, oamenii care prefera sa se intoarca in trecut, si sa se intoarca la o politica foarte populista, foarte nerealista, foarte nedemocratica si foarte neprogresista si sunt sigur ca este doar o chestiune de timp pana cand vor pierde din aceasta cale catre trecutul Romaniei"", scrie Plesoianu pe Facebook.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu