National

Liviu Pop: Ministerul Educatei a uitat de simularile pentru Bacalaureat

Publicat: 21 mai 2012
1
Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, sustine ca institutia pe care o conduce, mai exact cei care au fost la putere inaintea sa, „au uitat” de simularile pentru testele nationale si pentru examenul de Bacalaureat.
„Ministerul Educatiei a uitat de simularile pentru testele nationale si pentru Bacalaureat. E pacat, se putea face o simulare la nivel national. Eu nu stiu sa se fi facut aceste simulari, s-a lasat poate la nivel local. Este putina dezorganizare in privinta acestui lucru, insa cred ca la 1 septembrie, pentru anul scolar viitor, lucrurile vor fi mult mai clare. Daca voi trece peste perioada aceasta de interimat si voi ramane ministru la Educatie sau daca nu voi ramane si voi fi ministru la Dialog Social, voi pune umarul aici”, a spus ministrul, potrivit ziare.com.
Cat priveste supravegherea video la examenul de Bacalaureat, Pop spune ca si in acest an vor exista camere in sali, insa „vor fi create conditiile egalitatii de sanse intre elevi”.
„Examenul de bacalaureat nu va fi organizat la fel ca anul trecut. Din punctul acesta de vedere vor fi create conditiile egalitatii de sanse intre elevi. Ce inseamna acest lucru? Fiecare centru de examen va avea supraveghere cu camere web, nu ca anul trecut cand Ministerul Educatiei nu a fost capabil sa faca acest lucru”, a declarat Pop.
Ministrul a precizat si ca inspectorii care sunt implicati in campanie pentru alegerile locale vor fi schimbati, pentru ca „nu poti sa organizezi examenul de bacalaureat cu gandul la campanii”, iar cei care le vor lua locul nu vor veni de pe listele de partid.
Un alt subiect abordat a fost cel al clasei pregatitoare, iar Pop spune ca premierul Ponta i-a cerut sa anuleze achizitionarea de mobilier pentru aceste clase.
„Aici avem o problema, prima este cea a mobilierului. Mobilier care este in procedura de achizitie, un prim audit la nivelul ministerului a scos la iveala o serie de probleme. Premierul mi-a cerut vineri, sa anulez aceste achizitii. Eu astept un raport mult mai detaliat sa vedem care, cum sunt problemele. Pe de alta parte, mai existau niste bani pentru materiale care sunt blocati, insa sptamana viitoare se va clarifica situatia si vom sti exact cum stam la acest capitol. Avem o alta problema la resursa umana. Nu as vrea ca aceasta clasa pregatitoare sa fie indrumata de un profesor care intra anul acesta pentru prima data in sistem. Din acest motiv este nevoie de o mobilitate a cadrelor didactice. De exemplu, o educatoare in loc sa ia grupa mica, ar fi mult mai bine sa ia clasa pregatitoare”, a conchis Pop. 
Comentarii
  • Dupa 2* de ani acesti oameni care se perinda prin diferite functii n-au inteles ca daca vrei sa faci lucrurile sa mearga mai bine nu trebuie sa astepti rapoarte care intotdeauna cosmetizeaza realitatea , ci trebuie sa te duci sa cunosti realitatea cu propria minte

Adauga un comentariu