National

Liviu Voinea, propunerea PSD pentru postul de premier

Publicat: 09 nov. 2015
1

Liviu Voinea, vice-guvernator BNR si fost ministru al Bugetului in Guvernul Ponta 2, este propunerea PSD pentru functia de premier, a anuntat luni seara liderul PS Liviu Dragnea la finalul discutiilor cu presedintele Klaus Iohannis.

Eventuala sa nominalizare vine pe fondul ofertei facute de guvernatorul BNR catre clasa politica. Isarescu a declarat ca „resurse umana” a BNR e la dispozitia clasei politice.

Liviu Voinea a fost ministru delegat pentru Buget in Guvernul Ponta 2, dupa ce in Guvernul Ponta 1 fusese secretar de stat in Ministerul Finantelor. El a fost unul dintre autorii programului de guvernare al USL. Adept al impozitului progresiv, Voinea a introdus in mandatul sau mecanismul de plata a TVA la incasarea facturii.

Potrivit datelor postate pe blogul personal, Liviu Voinea este conferentiar universitar la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), Departamentul de Relatii Internationale si Integrare Europeana, si profesor asociat la Academia de Studii Economice (ASE), Facultatea de Relatii Economice Internationale.

A obtinut diploma de MBA de la Universitatea Stockholm (in 1998) si doctoratul la ASE (in 2000), a fost angajat drept cercetator post-doctoral la Comisia Europeana, Joint Research Center din Sevilla (in 2004) si a lucrat in diferite proiecte internationale pentru OCDE, Banca Mondiala, Fondul European de Investitii, Comisia Europeana, etc.

In 2011 Liviu Voinea a fost Presedintele EIBA (European International Business Academy), o asociatie profesionala a economistilor europeni cu sediul la Bruxelles.

Adauga un comentariu