News Flash:

Livrarea bonurilor de caldura aduce o jumatate de miliard pentru Posta Romana

2 Noiembrie 2004
1392 Vizualizari | 0 Comentarii
•Presedintii de asociatii de proprietari care nu respecta normele referitoare la termenele legale de livrare a borderourilor privind listele cu beneficiarii bonurilor de caldura risca o amenda de pana la 100 de milioane lei

Din livrarea celor aproximativ 28 de mii de bonuri pentru caldura, Posta Romana a castigat pana in prezent mai bine de 550 de milioane lei. In aceste conditii, doar trimiterea bonurilor in judetul Iasi costa Directia aproximativ 730 de milioane lei. In cursul zilei de ieri, personalul Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala (DDFSS) Iasi a livrat inca o transa, de aproximativ 8.500 de bonuri valorice pentru caldura, din totalul de 37 de mii beneficiari. Prin faptul ca DDFSS trebuie sa trimita plicurile care contin bonurile valorice in regim recomandat, tariful pentru doua livrari practicat de Posta Romana este de 19 mii lei pentru fiecare beneficiar. "Speram sa finalizam actiunea pana la sfarsitul acestei saptamani. Tarifele pe care le practica Posta sunt cele normale, pentru care am incheiat un acord de livrare", a declarat ieri Janeta Radulescu, director adjunct la DDFSS Iasi. Odata cu primirea bonurilor de caldura, beneficiarii sunt obligati sa mearga cu acestea la asociatia de locatari pentru a le fi decontata o parte din plata pentru energia termica. In cazul in care furnizorii de energie termica refuza aceste bonuri, vor fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 10 si 100 milioane lei. Aceleasi amenzi pot fi aplicate si in situatiile in care acestia nu trimit la timp borderourile catre furnizori, care sunt nevoiti sa revina cu acestea la DDFSS pentru a putea fi decontate. Totodata, asociatiile de locatari care nu intocmesc dosarele, precum si furnizorii care nu merg la asociatii cu bonurile spre a fi decontate vor fi sanctionati cu aceleasi sume de bani. De ajutoare vor beneficia si posesorii centralelor de apartament care corespund criteriilor in functie de venitul pe membru de familie. In aceste conditii anul trecut, un numar de 36.530 de familii din judetul Iasi, au beneficiat de ajutoare pentru plata energiei termice in sistem centralizat. Totodata, au beneficiat de ajutoare pentru incalzire in sistem de gaze naturale peste 7 mii de ieseni. Astfel, anul trecut au fost acordate peste 103 miliarde lei pentru ajutoarele la plata energiei termice in sistem centralizat si 12 miliarde lei persoanelor care beneficiaza de incalzire prin sistemele de gaze naturale. Cei aproximativ 2.500 de ieseni care vor primi ajutoare pentru lemne sunt, totodata, beneficiarii de ajutoare sociale, iar cuantumul ajutorului va fi de 430 de mii lei pe luna. Suma pentru toata perioada rece va fi platita intr-o singura transa.
Gelu JIREGHIE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1311 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012609 (s)