Actualitate

Actiune cum rar s-a intalnit la Iasi! Mascatii au scormonit cu lopetile podul unui bloc! Cantitati impresionante de droguri, gasite chiar si in pereti – FOTO, VIDEO

Publicat: 14 mai 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Actiune de amploare a politistilor din Iasi @ O grupare ce se ocupa cu traficul de stupefiante a fost destructurata @ Politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au organizat mai multe perchezitii in diferite locuri din Iasi @ In urma acestora au fost gasite mai multe substante cu efect psihoactiv @ Trei tineri au fost dusi la audieri si risca sa ajunga in spatele gratiilor  

Descinderi incendiare la Iasi. Politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO), sub coordonarea procurorului de caz, au organizat mai multe descinderi in municipiul Iasi. In urma acestora au fost gasite droguri si substante din care se pot "fabrica" droguri. Reteaua era formata din mai multi membri.

Ieri-dimineata, trei barbati au fost ridicati de mascati. Agape Mujadin, poreclit "Albanezul" (liderul gruparii), Mihai Roman si Ghita Pruteanu au fost dusi la audieri in urma perchezitiilor.

"La data de 14.05.2019, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism –  Serviciul Teritorial Iasi au dispus retinerea, pentru o perioada de 24 de ore, a inculpatilor R.M.S., P.G. si A.M. (fost V.M.), cetatean macedonean, pentru savârsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc si operatiuni fara drept cu substante susceptibile a avea efecte psihoactive", au transmis printr-un comunicat procurorii DIICOT.

Anchetatorii au scotocit toate cele 6 spatii in care s-au efectuat perchezitii. Mai mult decat atat, au folosit inclusiv lopeti cu care au cautat prin praf si gunoi in podul unui bloc din cartierul Frumoasa.

Citeste si: Actiune uriasa a politistilor ieseni! Sute de soferi au fost trasi pe dreapta de catre oamenii legii! Unii s-au ales cu dosare penale – FOTO, VIDEO

Cantitati importante de droguri au fost gasite

Tot procurorii au transmis ca in cauza exista suspiciunea rezonabila ca, în mod repetat si în baza aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatii R.M.S., P.G. si A.M. (fost V.M.) au achizitionat cantitati importante de droguri de risc si substante susceptibile a avea efecte psihoactive, pe care le-au comercializat pe piata ilicita din municipiul Iasi.

În urma cercetarilor efectuate s-a constat ca, membrii gruparii infractionale îsi desfasurau activitatea pe doua paliere, cel al comercializarii drogurilor de risc si un palier al vânzarii substantelor susceptibile a avea efecte psihoactive.

La data de 13.05.2019, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Iasi împreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi au efectuat o actiune de prindere în flagrant, în urma careia unul dintre inculpati a fost surprins în timp ce comercializa droguri de risc (cannabis).

Citeste si: Cel mai SUFLETIST hot din Iasi a ajuns dupa gratii! In fata politistilor s-a jurat ca nu a furat, dar cu toate acestea a fost dispus sa plateasca tot ce i-a disparut unei femei

"Cu ocazia efectuarii perchezitiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuarii cercetarilor, 139 comprimate Benzodiazepime (droguri de risc), cantitatea de 200 de grame de cannabis, 417,90 grame canabinoizi sintetici, 6 kg produs vegetal folosit la fabricarea substantelor susceptibile a avea efecte psihoactive, telefoane mobile, suma de 11.795 lei, dar si alte bunuri folosite în activitatea infractionala", au mai transmis anchetatorii.

Citeste si: EXCLUSIV! Furtul anului la Iasi! Mai multi barbati au furat peste 60.000 de euro si 1 miliard de lei vechi

În cursul zilei de ieri, inculpatii retinuti au fost prezentati Tribunalului Iasi cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile, iar prin încheierea de sedinta din data de 14.05.2019, instanta de judecata a admis cererea formulata de catre procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iasi. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul luptatorilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Iasi, jandarmilor din cadrul IJJ Iasi si politistilor din cadrul IPJ Iasi.

Adauga un comentariu