Eveniment-Social

Lobby pentru reorganizarea transportului in comun

Publicat: 30 oct. 2011

Serviciul de transport in comun a devenit o prioritate pe agenda de lucru a alesilor pascaneni. Acestia doresc sa reorganizeze serviciul in cauza, care la ora actuala se afla sub tutela Regiei Autonome de Gospodarire Comunala si Locativa Pascani (RAGCL). In ultima sedinta de Consiliu Local, pe ordinea de zi s-a regasit proiectul de hotarare privind reorganizarea serviciului de transport public local si a sectiei auto din cadrul regiei. Primarul Grigore Craciunescu, initiatorul proiectului respectiv, a precizat ca este nemultumit de activitatea pe acest serviciu, iar mai mult decat atat RAGCL se indreapta spre insolventa, din cauza datoriilor mari catre stat, si exista riscul ca Fiscul sa puna sechestru pe bunurile regiei. „Nu sunt multumit de transportul interurban. Masinile nu sunt intotdeauna la timp in statiile din oras, iar cetatenii sunt nevoiti sa astepte destul de mult timp pentru a putea ajunge la destinatii. Serviciul trebuie reorganizat. Adica autobuzele sa mearga prin suburbii, iar pentru oras sa se gaseasca un microbuz, sa zicem, care sa se ocupe de statiile din Pascani. O alta problema este aceea ca RAGCL se indreapta spre insolventa si nu ne dorim ca acest serviciu sa fie pus la zid. Mai mult, soferii de pe autobuze nu dau bilete la toata lumea si astfel sunt pierderi. Am pus oameni de incredere sa-i urmareasca pe soferi si nu se dau cate 20 – 30 bilete pe zi”, a precizat primarul Grigore Craciunescu.

Nu de aceeasi parere a fost directorul general al RAGCL, Georgeta Sandu. „S-au dublat incasarile pe acest serviciu si s-a redus destul de mult consumul pe combustibil. Acest lucru se intampla datorita faptului ca si noi facem controale pe autobuze si soferii nostri dau bilete la toti calatorii. Avem cinci autobuze noi cu care am reusit sa facem rentabil acest sector din cadrul regiei. Dar se doreste falimentarea RAGCL, asa cum bine s-a spus de atatea ori. Un alt aspect este ca s-a incheiat un contract pe 6 ani intre RAGCL si primarie, cu niste clauze destul de clare, care trebuie respectate. Mai mult, noi alocam cate 80.000 lei pentru subventionarea oamenilor cu handicap pe transportul in comun, parte in care ar trebui sa vina si primaria cu niste bani de la buget. Dar totusi suportam noi cheltuielile. Nu vad care este, pana la urma, problema pe acest serviciu”, a spus directorul general al regiei, Georgeta Sandu.

In cele din urma, proiectul a fost amanat. Intr-o viitoare sedinta de CL el va fi reintrodus pe ordinea de zi si asta datorita faptului ca se doreste, in cele din urma, desprinderea transportului public local de regie si transformat intr-o societate.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit