Actualitate

Localitatea din inima Maramuresului care atrage anual zeci de mii de turisti. Este satul de suflet al Printului Charles

Publicat: 27 aug. 2018

Frumusetea s-a nascut la sat si se distinge prin lucrurile simple. Tocmai de aceea, satul Breb, aflat in inima Maramuresului, reuseste sa atraga in fiecare an zeci de mii de turisti.

Cele mai multe dintre gazde sunt persoane care au renuntat la viata urbana dupa ce s-au indragostit de colinele din zona si si-au cumparat casute din lemn pe care le-au transformat in pensiuni cu toate facilitatile.

Daca in urma cu 10 ani in Breb erau doar doua pensiuni, acum aproape la fiecare casa esti bine primit.

Turist spaniol: "Este prima data in Maramures. O sa stam 3-4 zile. Ne place tara si oamenii si vremea."

Doar anul trecut, in jur de 10.000 de turisti straini au ajuns in Breb, recunoscut drept sat de suflet al Printului Charles. Recent, acesta a donat 5000 de lire pentru inlocuirea acoperisului bisericii, arata stirileprotv.ro.

Inclusiv romanii se declara fascinati de acest loc.

Turist: "Ne asteptam sa fie frumos, dar ce am vazut aici ne-a intrecut asteptarile. Nici televizor n-am avut in camera, insa n-am avut nevoie. Ne-am plimbat si ne-am odihnit. Ne-am intors un pic in timp."

Roxana si Florin au renuntat la viata de la oras, dar si la meseriile lor, iar acum au aici 5 casute reconditionate chiar de ei.

Roxana Vale, designer: "Casa din vale era in centrul satului, iar proprietarii au decis s-o demoleze, e o casa de peste 100 de ani si am hotarat ca se poate face ceva cu ea. Casa s-a demontat exact ca un puzzle si s-a refacut."

Si Irina, o tanara din Oradea, a accesat 40.000 de euro prin programul Start-up si si-a deschis o placintarie.

Irina Pocriser: "Le pregatim produse care reprezinta zona si satul, incercam sa sprijinim economia locala, gatim ce s-a facut in gradina in ziua aceea sau ce au in gospodarie taranii din sat: placinte cu hribi si cas, urda, dulceata, nuca."

Pe ulite gasim si o multime de mesteri populari.

Maria Marinca, mester popular: "Ne intoarcem la lucrurile de demult. Mai facem cate un colier, o zgarda de care se bucura turistii si vor si ei sa invete sa le faca. O doamna din Italia a vrut si ea sa invete, i-am aratat si a inceput si ea sa lucreze."

Preturile pentru o noapte de cazare in Breb pornesc de la 150 de lei de persoana si ajung la 400 de lei pentru o casa din lemn pentru sase oameni.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit