Eveniment-Social

Localitatile din judet in care se extinde reteaua de apa potabila

Publicat: 17 iun. 2012
1

@ In acest an vor fi racordate la reteaua de apa-canal mai multe localitati din judet @ Lungimea totala a noilor retele de distributie este de aproape 50.000 metri

Reteaua de distributie a apei potabile din judet se va extinde in acest an cu aproape 50 kilometri de conducte pentru alimentare si canalizari pentru refularea apei uzate. Operatorul iesean de apa-canal va moderniza retelele de apa, bransamentele si canalizarile din mai multe zone ale judetului, iar unele locatii, care pana acum nu au beneficiat de aceste servicii, vor fi racordate la sistemul de distributie al ApaVital. Pentru investitie se va folosi o mare parte din profitul de aproximativ sase milioane de lei inregistrat in anul fiscal 2011-2012 de catre operatorul iesean.

Astfel, in acest an se vor alimenta cu apa potabila localitatile: Sticlarie, din comuna Scobinti, cu 8.265 metri conducte, precum si localitatea Maxut din comuna Deleni. Satul Miclauseni, din comuna Butea, va beneficia de 7.200 metri retea de apa potabila. In zona Bârnova – Visani se vor efectua 1.200 metri conducte de refulare si 2.670  retea de alimentare cu apa. De asemenea, in comuna Raducaneni, extinderea retelei de alimentare cu apa se va face in localitatile Rosu cu 6.408 metri. O aductiune noua de apa va fi efectuata pentru zona Baltati – Belcesti, iar localitatile Baltati, Belcesti, Coarnele Caprei, Focuri si Gropnita vor fi racordate la aceasta aductiune cu o lungime totala de 14.000 metri. Extinderi ale retelei de apa si canalizare se vor face si în orasul Hârlau, pe strazile Viilor I si II, cu 2.877 metri de retea, si se va amenaja un colector de canalizare pe o distanta de 1.875 metri.

Se va extinde si distributia de apa in comuna Rediu, cu o retea de 23.160 metri, iar satul Iazu Vechi din comuna Sipote va fi alimentat si el cu apa. In localitatile Recea si Valeni din comuna Tibanesti vor fi montate 3.200 metri de retele de apa, iar comuna Popricani va beneficia de 10.000 metri de conducte cu apa potabila pana in anul 2014.

In orasul Targu Frumos, inlocuirea retelei de apa potabila si de bransamente se va face pe strada P. Poni, I. Neculce, G. Ibraileanu, M. Sadoveanu, aleea I. Creanga, pe o distanta de 1.605 metri. De asemenea, inlocuirea retelei de distributie a apei se va efectua si în comuna Timisesti, pe o lungime de 13.465 metri, dar si in Lunca Cetatuii pe o lungime de 10.400 metri, iar 4.800 metri va avea lungimea noii retele care alimenteaza localitatea Dumbrava.

Comentarii
  • Mai e loc de inlocuirea retelei de apa la Tg Frumos atata timp cat dobitocul de tataru – fostul primar a investit cateva zeci de mii de lei in fantani cu apa menajera? Frumoase investitii intr-un oras care se vrea a fi in secolul XXI 🙁

Adauga un comentariu