Eveniment-Social

Localitatile iesene se infratesc cu cele din Moldova

Publicat: 04 iun. 2013
1

O delegatie a Oficiului Teritorial Chisinau al Cancelariei de Stat din Republica Moldova s-a intalnit ieri cu autoritatile iesene. Timp de cateva zeci de minute, cele doua parti au discutat despre infratirea unor comune din judetul Iasi cu cele aflate in arealul administrativ al municipiului Chisinau. Totodata, sefii Iasului au fost invitati la Cricova, unde in august vor fi dezvelite busturile unor domnitori romani, proiect la care a contribuit si judetul Iasi. „In primul rand, ne-a interesat sa punem punct anumitor proiecte pe care le-am initiat anterior. Daca vorbim concret, asta ar insemna ca pana pe 27 august, Ziua Independentei Republicii Moldova, sa inauguram la Cricova Aleea Domnitorilor, proiect pe care l-am inceput anterior. In acelasi context, ne-ar interesa sa finalizam procesul de infratire a localitatilor din municipiul Chisinau cu localitati din judetul Iasi. Aceste infratiri stau la baza mai multor lucruri, inclusiv in contextul accesarii unor proiecte europene”, a spus Sergiu Palihovici, seful delegatiei din Chisinau. Autoritatile iesene s-au aratat multumite de discutiile purtate cu cei din Chisinau. „Am avut un schimb vizavi de legislatia privind atributiile prefectului in Moldova si in Romania. Am discutat despre posibilitatea antamarii unui proiect european de bune practici, de concentrare pe legislatia celor doua tari in contextul europenizarii. Vrem sa facem un parteneriat intre cele doua prefecturi, pentru armonizarea legislatiei. Urmeaza sa se discute cu primarii pentru a se da hotarari de Consiliu Local, pentru ca pana la 27 august sa se elibereze actele de infratire”, a spus Romeo Olteanu.

Comentarii
  • Nea Romica, lasa , nu ne mai infrati pe noi romanii cu aia de peste Prut ! Avem deja destule probleme pe cap, nu mai avem nevoie de altele!

  • pe hotul de vaci de la schitu-duca,mihalache ,infratiti-l cu unul chiar de pe malul prututlui sa poata trece noaptea animalele furate iar pe macovei de lafocuri cu o primarita cu tate mari ca s-a cam saturat de barbati

Adauga un comentariu