Coronavirus

Localitățile intră în carantină rând pe rând din cauza virusului Sars-Cov-2

Publicat: 24 oct. 2020
Dezinfectare in parc pentru COVID-19

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a emis ordinele de carantinare a localităţilor Sic şi Săvădisla din judeţul Cluj. Anunțul a venit în urmă cu scurt timp.

Prefectura Cluj a anunţat vineri, că au fost emise ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă carantinarea localităţilor Sic şi Săvădisla, unde rata de infectare a ajuns la 8,73, respectiv 6,3 cazuri la o mie de locuitori.

“Au fost emise ordinele şefului Departamentului pt Situaţii de Urgenţă privind carantinarea celor două localităţi stabilite de către CJSU aseară. Am intrat deja de la ora 5 dimineaţa cu dispozitivele de ordine publică, pentru informare şi îndrumare”, a transmis Prefectura Cluj.

Pandemia forțează instaurarea carantinei în anumite localități

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a adoptat, joi, o hotărâre prin care solicită Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului Comandantului Acţiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală în localitatea Sic, comuna Sic, şi localitatea Săvădisla, comuna Săvădisla.

Decizia a fost luată întrucât rata de infectare cu noul coronavirus este de 8,73 cazuri la 1.000 de locuitori în comuna Sic, respectiv 6,30 cazuri la 1000 de locuitori în comuna Săvădisla, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare.

Carantina urmează să fie instituită de sâmbătă, de la ora 0.00, pentru 14 zile, pentru ambele localităţi.

Adauga un comentariu