Info Turism

Locomotiva condusa de Walt Disney plimba copiii din Arad. Cat a platit un colectionar

Publicat: 21 mai 2019
9

O locomotiva condusa candva de celebrul Walt Disney plimba zeci de copii din Arad. Vehiculul se afla in curtea unui colectionar care a locuit in America aproape toata viata.

Copiii se bucura o data la doua saptamani de fiecare moment, alaturi de parinti, dar si de proprietar, care face aceste plimbari gratis.

In urma cu aproape doi ani Francisc Onodi s-a decis sa se intoarca in tara, dupa ce a locuit in America aproape 40 de ani. A adus cu el toata colectia sa de trenulete si motoare. Printre piesele de colectie se afla si o locomotiva pe care Walt Disney a condus-o, nu cu foarte mare pricepere, intr-un parc de distractii, inainte sa fie cunoscut.

Francisc Onodi: „Cand avea 17 ani, prin 1905 -1906, el a devenit mecanicul trenului si a mers cu viteza prea mare in curba si a deraiat si si-a pierdut serviciul.”

Pentru a putea circula cu locomotiva, barbatul a adus din Statele Unite si sinele. Locomotiva poate plimba pana la 20 de persoane, dar trebuie pregatita cu doua ore inainte.

Fetita: „Imi place cum se plimba.”
Reporter: „Si cand fluiera?”
Fetita: „Imi place.”

Vecina: „L-am auzit de ceva timp ca facea repetitii cu el si abia am asteptat sa-l porneasca sa venim sa ne plimbam cu el.”

Investitia nu a fost una mica. Barbatul a cumparat locomotiva cu suma de 400.000 de dolari.

Adauga un comentariu