Local

Locotenentul uneia dintre cele mai dure retele mafiote este in libertate

Publicat: 22 mai 2012
1

@ Magistratii de la Tribunalul Iasi au decis punerea in libertate a lui Costei Scurei, un barbat implicat intr-o retea de crima organizata, considerata de anchetatori una dintre cele mai dure din zona Moldovei @ Judecatorii au considerat ca barbatul nu mai reprezinta un pericol social, dar i-au interzis sa paraseasca localitatea

Ieri, magistratii de la Tribunalul Iasi au decis punerea in libertate a unuia dintre membrii unei retele de crima organizata care a actionat in zona Moldovei. Anchetatorii au considerat ca este o retea extrem de bine organizata si care actiona foarte violent pentru rezolvarea intereselor infractionale. Este vorba de o grupare care actiona pe mai multe paliere, de la traficul de migranti, la traficul de tigari sau la jafuri periculoase. Costel Scurei, de 39 ani, barbatul pentru care instanta de judecata a dispus punerea in libertate in cursul zilei de ieri este considerat de anchetatori unul dintre locotenentii lui Marian Chirila Plugaru, liderul retelei. In momentul in care au dispus punerea in libertate a lui Costel Scurei, judecatorii i-au interzis sa paraseasca localitatea. Magistratii au considerat ca nu mai reprezinta un pericol pentru ordinea publica.

In luna mai a anului trecut, judecatorii au dispus arestarea pentru: Marian Chirila Plugaru – 31 de ani, Adrian Cristinel Badeanu – 32 de ani, Gabriel Sorin Voica – 29 de ani, George Ionut Isaila – 24 de ani, Liviu Munteanu – 23 de ani, Costel Scurei si Iulian Tabaranu – 25 de ani.

Unul dintre exemplele de duritate maxima ale retelei este dat de cazul unui migrant basarabean care trebuie sa ajunga in Occident. Pe 19 august 2010, impreuna cu o alta persoana din Republica Moldova, Andrei Maxian a traversat Prutul, inotand pe directia indicata la telefon de Marian Plugaru, liderul retelei. A doua zi, membrii gruparii au trecut la treaba si au luat si banii. Andrei Maxian a platit 1.250 de euro, pe langa cei 300 de euro trimisi prin Western Union, pentru a fi ajutat sa ajunga in Italia.

Al doilea basarabean a dat 250 de euro pentru a i se face buletin de Romania. Pe 20 august, la ora 19.00, Iulian Tabaranu, impreuna cu alti membri ai retelei, a mers la apartament sa-l ia pe Andrei Maxian si sa-i arate traseul pe care trebuia sa-l urmeze pentru a pleca din Iasi spre aeroport. In zona Ciric, in apropiere de aerogara, au parcat masina langa o liziera de salcami. De aici incepe filmul de groaza, pornit, de fapt, de la niste neintelegeri privind banii. Acolo, langa liziera, au incercat sa-l omoare pe basarabean, lovindu-l cu batele si cu un harlet. Cel mai probabil, harletul era adus pentru a-l ingropa. Andrei Maxian a reusit sa scape si a fugit prin padure pana a ajuns la poarta pensiunii Regiei Autonome de Transport Public Iasi, din zona Ciric. Acolo l-a gasit pe paznicul Viorel Beresteanu, caruia i-a cerut ajutorul, implorandu-l sa cheme politia.

Adauga un comentariu