Eveniment-Social

Locuiesc pe ulite la cinci minute de centrul Iasului! „Taranii” vor sa blocheze circulatia – FOTO

Publicat: 19 sept. 2014

@ Calvarul iesenilor care locuiesc pe Ticau si platesc taxe ca in zona centrala, dar au strazi mai distruse ca ulitele comunale, a ajuns de nesuportat @ Locatarii ameninta cu blocarea strazilor @ Primaria promite insa o minune: 25 de strazi ar putea fi reparate cu fonduri europene

Zona Ticau este una abandonata practic de municipalitate de ani de zile. Strazile ciuruite mai pastreaza doar urmele de beton turnat inainte de 1989. In rest, cateva plombari de mantuiala si consolidarea unui zid de sprijin langa Bojdeuca lui Creanga sunt singurele interventii cu care primaria se poate lauda in cartierul de legenda al Iasului.

Strada Simion Barnutiu este neasfaltata si zace asa de ani buni, fiind de-a dreptul uimitor cum pe o strada situata la 5 minute de centrul orasului, pe care se afla si un important obiectiv turistic al orasului, Bojdeuca lui Ion Creanga, nu exista asfalt. Iar acolo unde exista, pe o portiune de cateva sute de metri, acesta este peticit. Locatarii din zona sunt dusi cu vorba de primarie de mai bine de un deceniu. Practic, indiferent de ce campanie electorala a trecut, iesenilor din Ticau li s-a promis ca infrastructura din cartier va fi adusa la nivelul secolului XXI. Nimic insa nu s-a concretizat pana acum, iesenii amenintand cu blocarea strazii.

Platim un excavator o data la doua saptamani ca sa indrepte drumul unde e panta, la intersectia cu strada Soarelui. Figuram cu strada asfaltata de acum zece ani si aici e strada desfundata. Urmatoarea miscare este sa blocam strada, poate ne aude cineva pentru ca altfel nu ne ia in seama nimeni din primarie. Acum un an am strans ultima data semnaturi de la toti de pe strada, s-a dus petitia la primarie, dar a ramas ca-n gara„, a declarat Radu Dudeanu, un locatar din Ticau. „Eu stau de 60 de ani pe strada asta. A ramas ce s-a facut inainte de revolutie. Au venit de la primarie de la ApaVital si au ramat strada asta ca porcii si au lasat-o asa. Cred ca ma duc eu pe ultimul drum si nu mai repara nimeni aici„, a declarat si Elena Ioneasa, un alt locatar din Ticau.

Primaria promite asfalt european

Oficialii primariei au anuntat ieri ca Ticaul a devenit deja principala grija a municipalitatii in ceea ce priveste modernizarea infrastructurii. Viceprimarul Mihai Chirica a transmis ca primaria a receptionat proiectele tehnice comandate pentru strazile din zona Ticau. „Stim de situatia din acea zona, am discutat personal cu cei de acolo. Deja am receptionat proiectele tehnice pentru lucrarile pe care vrem sa le derulam in zona. Pe urmatorul exercitiu financiar al UE, prioritara pentru noi va fi rezolvarea problemelor de infrastructura din Ticau, acele strazi vor fi incluse cu prioritate in proiectele pe care le vom depune„, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Potrivit viceprimarului, in Ticau ar putea fi modernizate cu fonduri UE un numar de 25 de strazi: str. Bogan-Voda, str. Ticaul de Jos, str. Dezrobirii, str. Alpilor, trec. Nucului, str. Rapei, str. Miron Costin, str. Dochia, str. Marasti, str. Soarelui, str. Delavrancea, str. Toamnei, str. Simion Barnutiu, str-la Simion Barnutiu, str-la Sararie, str. Scaricica, str-la Scaricica, str. Pacii, str. Italiana, str. Crivat, str. Movilei, str. Caraiman, str. Izbanzii, str. Marasesti, respectiv Albinet.

Comentarii
  • Traiasca PSDeul iasului in frunte cu cel m-ai iubit fiu al Iasului tov balegar de Dorohoi je-gul, talharul, securistul, turnatorul, ciuma rosie pe nume GHEORGHE NICHIZDOIU!

Adauga un comentariu