Titlurile zilei

Locuitorii din cartierul Cantemir sunt disperați! Primăria Iași a montat garduri la 60 cm de geamurile apartamentelor. Proprietara: „Mi-au spus să trag perdeaua dacă vreau să fac sex cu soțul”- FOTO

Publicat: 05 sept. 2020
Locuitorii din cartierul Cantemir sunt disperați. Inginerul Aurelian Ioan (primul din stânga) explică că Primăria Iași i-a ordonat să înceapă lucrarea. Georgeta Neagu (a doua de la stânga la dreapta) și Vica Butnaru (prima de la dreapta la stânga) vor să acționeze în instanță Primăria Iași pentru că montează gardul chiar în dreptul geamurilor

Locuitorii din cartierul Cantemir sunt disperați după ce Primăria Iași vrea să monteze un gard chiar în geamul proprietarilor, la o distanță de câțiva centimetri. Municipalitatea vrea să revitalizeze un teren situat în gheotul din cartierul Cantemir. În timp ce se investesc sume importante, problemele de salubritatea de pe Strada Romană nu au fost rezolvate

Locuitorii din cartierul Cantemir sunt disperați. Proprietarii din blocul N1, de pe strada Romană nr. 37 B, s-au trezit cu buldozerele chiar sub geamul locuințelor. În special sunt afectați proprietarii de la parterul blocului. În ce context a izbucnit scandalul? Primăria Iași a semnat un contract finanțat de Uniunea Europeană pentru revitalizarea mai multor amplasamente. Mai precis, terenurile virane din cartiere trebuie transformate în parcuri. Printre amplasamentele vizate este și cel din Strada Romană. De mai bine de o săptămână, Primăria Iași a cerut firmei de construcții Con Ted Company SRL să demareze lucrările. În prima etapă, terenul a fost împrejmuit cu un gard impunător. Lucrarea va continua chiar și sub geamurile apartamentelor de la parter. Au fost montați stâlpii urmând ca elementele să fie sudate. Gardul va acoperi jumătate din ferestre. Stâlpii au fost îngropați la o distanță de 60 de cm de imobil.

Reclamanții din cartierul Cantemir vor ca gardul să dispară

Terenul dintre blocuri aparține municipalității, iar limita de proprietate este, conform schițelor, la 60 de centimetri de imobil. Locuitorii au transmis reporterilor BZI că vor acționa Primăria Iași în instanță dacă gardul nu va fi mutat la o distanță rezonabilă.

„Am făcut reclamații peste tot. Au venit și de la Primărie. Un funcționar mi-a spus la un moment dat să trag perdeaua dacă vreau să fac sex cu soțul. Cum să pui gardul așa de aproape de bloc? Nu-mi respectă intimitatea în apartament. Fiecare proprietar de aici plătește taxe la Primărie. Trebuie să fie o distanță de măcar 3 metri ca să ne respecte intimitatea. Ne ia tot aerul. Până și pe timp de Covid trebuie o distanță de minimum 2 metri. Aici sunt probleme și cu canalizarea, care este înfundată”, a declarat Vica Butnaru, proprietar în blocul N1.

Aceleași nemulțumiri le are și altă vecină, Georgeta Neagu. La un moment dat a intervenit și Aurelian Ioan, inginer la firma Con Ted Company SRL. Acesta a precizat că este un simplu executant și că ordinul de începere al lucrărilor a fost emis de Primăria Iași.

Reprezentanții Primăriei promit că vor verifica situația din teren

Reporterii BZI au cerut un punct de vedere din partea oficialilor din Primăria Iași.

„Vom verifica organizarea de șantier din zonă. E o organizare temporară, ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar este absolut necesar să respectăm toate regulamentele privind protecția mediului pentru realizarea unei investiții atât de necesare. Vom analiza situația din teren și vom lua o decizie”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Investiția municipalității are loc pe terenul dintr-o zonă transformată în ghetou, în apropierea blocului „fantomă M2”. Primăria Iași investește sume considerabile, în condițiile în care nu s-au rezolvat problemele de salubritate. Clădirile din jurul terenului sunt adevărate focare de infecție.

Terenurile dintre blocuri vor fi revitalizate cu aproximativ 1 milion de euro

Municipalitatea a organizat o licitație pentru revitalizarea unui număr de 5 terenuri din Iași cu o suprafață totală de 10.000 metri pătrați. Este vorba despre str. Egalității, nr. 27A, Aleea Prof. I. Simionescu, nr. 16A, str. Bradului, nr. 17A, str. Romană, nr. 37B, str. Butnari, nr.13A. În proiect sunt prinse și lucrări de asfaltare a unor alei. Contractul va avea o durată de 30 de luni de la semnare. Valoarea investiției este de 1 milion de euro „Revitalizarea a 5 terenuri degradate din municipiul Iași, prin: amenajarea de spații verzi, realizare alei pietonale, crearea de facilități pentru recreere pe terenurile amenajate, achiziționarea și montarea elementelor constructive de tipul foișoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, dotare cu mobilier urban, modernizarea străzilor care conduc în mod direct la terenul supus intervenției”, se arată în caietul de sarcini. Contractul a fost câștigat de Con Ted Company SRL, care trebuie să se ocupe și de modernizarea zonei de agrement C.A. Rosetti.

Comentarii
 • Bzi faceti si un reportaj cu zonele salubre din Parc Dacia Anl unde caini se caca in parc ca nu este gard , unde cersetoarele stau pe scarile blocului anl 1, anl 4. Chirica, cand ai de gand sa imprejmuiesti parcul cu gard ?
  Cand ai de gand sa faci aleile sa nu mai fie pietris pe asa zisa aleie? ai turnat o mana de asfalt si atat .
  Cand ai de gand sa trimiti politia locala pt tulburarea linisti? Cand ai de gand sa stopezi stuchitoarele de seminte care stau pe scarile bocului servesc bere si mananca seminte ?
  Cand ?

 • Loc.Anl 2 are dreptate. Daca parcurile dintre blocuri nu sunt ingradite, golanii distrug tot. Unii rup crengile pentru a avea bete de cautat in gunoaie. Altii rup copacii parcand masinile.

 • MAI VACA DE PRIMAR CORUPT CARE AI 7 VILE CAND FACI PARCURI LE FACI LA TINE IN CURTE UNDE AI VILELE B P IN MATA ,ELE TREBUIE FACUTE DAR CU CAP ,LA MINIM 10 M DE ORCE LOCUINTA SI CU PANOURU IMPORTIVA TIPETELOR SI A ZGOMOTULUI FACUTE DE OLIGOFRENII DE COPCHII PESTE 14 ANI CARE URLA CA POSEDATII SI CARE NU RESPECTA ORELE DE LINISTE ,TRIMITE CORUPTII DE MILITIENI SA SCOATA ALCOOLISTII SI CURVELE DE ACOLO DUPA ORA 22 SAU INCHIDE PARCURILE DUPA ORA 22 DOBITOCULE ,SAU PUNE PE CINEVA DIN CARTIER SA RASPUNDA PT FIECARE PARC CHIRICA MUISTULE !!

 • Pensionarii si nu nimai au nevoie de liniste ,nu vrem parcuri langa blocuri ,noi care muncim ca si pensionarii avem nevoie de liniste ca sa ne refacem ,nu avem nevoie de GALAGIE ,URLETE ,SCANDALURI INTRE IDIOTI DE TOATE VARSTELE SAU PUNETI CATE UN OM DE ORDINE IN FIECARE PARC CA POLITIA NU SE OBOSESTE ,SUNI LA EI SI NU RASPUND ,PROBABIL JOACA TABLE SAU BARBUT PRIN SECTII

 • Nimic nu se respecta in „parcurile de joaca „. Nici programul, nici varsta, nici linistea, ….Beneficiarii de ajutor social isi timit plozii in parc, in timp ce ei mananca alune si beau bere si o pun de-o noua alocatie. Cu cat ” copilasii” sunt mai cretini, cu atat urla, zbiara mai tare. Cons.Loc. a votat program pana la ora 21 ! Cand ajuge plodu’ in casa, cand se spala, cand mananca si cand se mai uita putin prin manuale, pentru ca altfel, a doua zi rage si in clasa !

 • IN CARTIERU ALEXANDRU PE STR BISTRITA INTRE BLOCU A8 SI A5 ESTE UN PARCULET PT COPII MICI DAR ESTE VIZITAT DE TOT FELU DE GOLANASI SI DE CURVULITE CARE FUMEAZA ,TIPA,URLA ,ISI FAC NEVOILE PRIN SCARI ,PE LA COLTURI ,POSIBIL ISI ARATA FUNDU UNU LA ALTU SAU ISI FAC SI SEX ODATA CE NU SUNT URMARITI DE PARINTI SI CRED CA NICI NU SUNT DIN ZONA ,PROBABIL DIN DACIA SAU DIN DALAS ,POLITIA NU RASPUNDE LA TELEFON CAND ESTE CAUTATA ,NU VOR SA SE IMPLICE PROBABIL ASTEAPTA CA NOI PENSIONARIII SA IESIM CU PARU SI SA NE FACEM DREPTATE ,PRIMARIA SI PRIMARU CHIRICA NU SE IMPLICA DAR SE MILOGESC PT VOTURILE NOASTRE ,IDEEA PT UN RESPONSABIL PT FIECARE PARC ESTE IDEALA DAR CINE SA O PUNA IN PRACTICA ?? PARINTII CU COPII MICI SUNT FUGARITI CU PIETRE SI VORBE F URATE DE ACESTI DERBEDEII SI CURVULITE DE 15 =17 ANI PE CARE NICI POLITIA DACIA NU II DERANJEAZA ..PT CE MAI PLATIM ACEASTA POLITIE DACA NU SE IMPLICA ??

Adauga un comentariu