Local

Locuitorii din Zona Metropolitană Iași vor primi apă doar dimineața și seara. Din cauza secetei și a consumului ridicat, ApaVital furnizează apă cu restricții

Publicat: 11 iul. 2020
ApaVital va furniza apă potabilă doar dimineața și seara către mai mulți consumatori din Zona Metropolitană Iași din cauza secetei și a consumului ridicat
ApaVital va furniza apă potabilă doar dimineața și seara către mai mulți consumatori din Zona Metropolitană Iași pe perioada secetei

ApaVital furnizează apă potabilă doar dimineața și seara către o parte din locuitorii din Zona Metropolitană Iași din cauza consumului ridicat și a secetei din această perioadă. Situația s-ar putea extinde de la o zi la alta pentru că resursele din rezervoarele de înmagazinare ApaVital se epuizează cu rapiditate

Mare parte dintre locuitorii din Zona Metropolitană Iași vor primi apă doar dimineața și seara. Din cauza secetei din județul Iași și a creșterii consumului de apă, resursele din rezervoarele de înmagazinare ApaVital se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora. În aceste condiții, pe perioada zilelor caniculare, în vederea refacerii rezervelor de apă potabilă a rezervoarelor Pietrărie 1, Pietrărie 2 și Păun, ApaVital se află în situația de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalele orare estimate 6:00 – 10:00 și 18:00 – 22:00, către utilizatorii din Pietrărie și Păun. Locuitorii din zonele înalte din localitățile învecinate municipiului Iași sunt cei mai afectați în această perioadă caniculară, zonele Bucium, Aroneanu sau Valea Lupului fiind afectate în fiecare vară și este foarte posibil ca programul de restricții să fie extins și aici.

Locuitorii din Zona Metropolitană Iași sunt sfătuiți să consume apă rațional

„Din cauza creșterii consumului de apă, resursele din rezervoarele de înmagazinare ApaVital se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora. ApaVital reamintește utilizatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcționarea capacităților de pompare în regim normal”, au precizat oficialii ApaVital Iași.

ApaVital furnizează apă cu restricții către zeci de mii de ieșeni din cauza secetei și a consumului ridicat

Pentru refacerea rezervelor de apă potabilă în rezervorul Moșna și Bohotin, de 120 mc capacitate și 150 mc capacitate, până pe 31 iulie 2020, ApaVital va furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 7:00 – 09:00 și 19:00 – 21:00 către utilizatorii din Moșna, respectiv Bohotin. Tot din cauza creșterii consumului de apă, până pe 31 iulie 2020 , ApaVital va furniza apă potabilă după program, zilnic, între orele 07:00 – 10:00 și 17:00 – 22:00 către utilizatorii din localitățile Tansa, Belcești, Văleni, Ciorăni și Ruși, Focuri, Deleni, Feredeni, Poiana, Slobozia și Maxut, Scobinți, Sticlăria, Cotnari și Horodiștea.
De asemenea, în intervalul orar 14-16, pe toată perioada caniculară, se va furniza apă către utilizatorii din localitățile Tautești, Zahorna și Horlești.

ApaVital a închis casieriile din Iași și solicită plata facturilor online

De precizat faptul că, începând de vineri, 10 iulie 2020, casieriile ApaVital din municipiul Iași vor fi închise temporar, pentru o perioadă de două săptămâni. Casieriile unde se puteau plăti facturile pentru apă-canalizare și care vor fi închise sunt următoarele: Casieria de la sediul ApaVital, strada Mihai Costăchescu nr. 6; Casieria CUG, strada Libertății nr. 11 (Piața C.U.G.) și casieria Cerna de pe strada Milcov nr. 8 (Piața Alexandru cel Bun).

„Plata facturilor se poate face online, direct pe site-ul nostru. De curând am simplificat procedurile pentru plățile online, permițând efectuarea acestora fără a mai fi necesară crearea unui cont de client. De asemenea, sucursalele instituțiilor bancare dispun de o ofertă generoasă de instrumente bancare prin intermediul cărora puteți efectua plățile pentru serviciile de apă și canalizare”, au explicat reprezentanții ApaVital Iași.

Adauga un comentariu