Mama si copilul

Locul de munca va poate afecta fertilitatea. Vezi de ce joburi e bine sa te feresti

Publicat: 19 ian. 2011

Fertilitatea este influentata de diversi factori: varsta, alimentatia, mostenirea genetica, dar si conditiile de la locul de munca. Un job nepotrivit poate provoca infertilitate temporara sau permanenta, atat in cazul femeilor cat si al barbatilor. Iata care sunt cele mai periculoase joburi pentru fertilitate:

1. Meserii la temperaturi ridicate
Barbatii care lucreaza, de exemplu, ca brutar, patiser, in industria metalurgiei sau in orice alt loc in care temperaturile sunt mereu foarte ridicate, pot intampina probleme de fertilitate deoarece caldura ingreuneaza producerea spermatozoizilor.

Obezitatea, dusmanul spermatozoizilor  

Spermatozoizii au nevoie de un mediu racoros pentru o dezvoltare cat mai bune, motiv pentru care este recomandat ca barbatii care isi doresc copii sa evite caldura excesiva, pantalonii stramti si foarte caldurosi, dar si baile fierbinti.

2. Joburi cu programe haotice 
Atat barbatii, cat si femeile care lucreaza in ture, mai ales noaptea, care nu se alimenteaza intr-un mod sanatos si care consuma alcool, pot avea probleme de fertilitate. In aceasta categorie se regasesc urmatoarele joburi: barman, dansator, paznic, etc.

3. Munca in medii toxice
Vopseaua, detergentii, pesticidele, mirosurile puternice, solventii si alte substante toxice pot afecta intr-un mod foarte puternic fertilitatea sau pot duce la nasterea unor copii cu malformatii. In aceasta categorie se regasesc urmatoarele joburi: pictor, vopsitor auto, mecanic auto, deratizator.

4. Joburi care implica lucrul cu animale
Animalele infestate cu diverse boli sau paraziti  pot afecta oamenii care intra in contact cu ele. Medicii recomanda femeilor care isi doresc copii, gravidelor, dar si proaspetelor mamici, sa nu intre in contact cu animalele, in special cu cele de pe strada, fara stapan. Toxoplasmoza creste riscul de avort spontan si este contactata de la pisici.

In aceasta categorie se regasesc urmatoarele joburi: medic veterinar, asistent veterinar, ingrijitor de animale, etc.

Citeste si: 

3 boli frecvente care afecteaza fertilitatea femeilor loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit