Actualitate

Locul din Iasi unde iesenii sunt la un pas de moarte! Totul se intampla de cativa ani

Publicat: 24 apr. 2015

@ Cei care locuiesc in aceasta zona sustin ca traiesc zilnic un cosmar @ Unii dintre localnici au fost la un pas de moarte din cauza problemelor de sanatate aparute pe parcurs @ Desi au depus mai multe sesizari la autoritatile competente, abia acum au fost luate masurile necesare @ In prezent, firma aratata cu degetul de iesenii nemultumiti are activitatea suspendata

Sanatatea mai multor ieseni care locuiesc la cativa kilometri de Iasi ar putea fi pusa in pericol din cauza unei firme amplasata la cativa metri distanta de locuintele lor. Localnicii sustin ca din cauza acestei societati s-au imbolnavit, iar unii dintre ei au avut grave probleme de sanatate. Firma de care localnicii din satul Vladiceni, comuna Tomesti, sunt nemultumiti, isi desfasoara activitatea de mai multi ani in acea zona. Este vorba de SC Dustas SRL. Firma este specializata in protectia metalelor prin zincare electrochimica. Aceasta a continuat sa functioneze, desi numeroase reclamatii au fost facute de catre iesenii care locuiesc in zona si mai multi reprezentanti din cadrul institutiilor din Iasi au efectuat verificari la sediul societatii.

Atac cerebral din cauza poluarii

Majoritatea locuitorilor din satul Vladiceni spun ca in ultimii ani au trait cu spaima din cauza firmei care a venit de cativa ani in acea zona. Acestia chiar au avut probleme de sanatate si au fost nevoiti sa stea in spital pentru a se recupera. Mai mult, localnicii spun ca dupa ce se incalzeste, aerul este poluat si se simte un puternic miros de clor din cauza activitatii firmei. Localnicii sunt deranjati de zgomotul pe care il produc masinile grele, care sunt intr-un continuu trafic, dar si de mirosul insuportabil emanat de lucrarile efectuate de angajatii firmei.

„Eu stau aici in sat de cand m-am nascut. Dupa ce au venit cei de la firma asta au inceput problemele. Imediat dupa ce faceau spalaturile sau cum se numeste ceea ce fac ei, se simtea un miros puternic de clor. Cred ca a ajuns si in apa din acest sat, si in pamant, ca o otrava. Era groaznic mirosul, nu puteai sa respiri. Iar dupa un timp am inceput sa simt dureri puternice la cap. Am fost la medic si mi-am facut control, m-am recuperat, iar dupa o perioada cand am venit acasa si firma inca lucra aici, am facut atac cerebral”, a spus Sorin Rotaru. Mai multe reclamatii au fost depuse la Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Iasi. Reprezentantii institutiei sustin ca firma nu mai desfasoara activitati in prezent.

„S-a dispus masura revizuirii autorizatiei de functionare pentru ca documentele prezentate de catre cei de la firma nu au cuprins toate datele necesare obtinerii autorizatiei. Procesul tehnologic pe care voia sa il desfasoare firma, respectiv acoperiri galvanice, presupune si niste riscuri de mediu pentru care trebuie sa se ia masuri suplimentare. In urma reclamatiilor depuse si a verificarilor efectuate, impreuna cu mai multi reprezentanti ai institutiilor din Iasi, s-a dispus suspendarea activitatii pana vor fi reactualizate documentele necesare obtinerii autorizatiei. In urma controlului, s-au constatat diferente mari intre documentele aduse si situatia reala din teren”, a declarat Victor Bogdan Davideanu, director al APM Iasi. Reprezentantii SC Dustas SRL nu au oferit niciun punct de vedere pana la inchiderea editiei.loading...

Adauga un comentariu