Diverse

Locul in care apare durerea iti dezvaluie ce organ are probleme

Publicat: 12 ian. 2018
2

Durerea este un semn comun ca organismul dumneavoastra prezinta anumite dificultati si probleme. In astfel de situatii ne gandim la analgezice, desi acestea nu reusesc intodeauna sa ne usureze suferinta. Ignorand durerea este chiar mai rau. Mai mult decat atat, in cazul in care durerea persista, este absolut obligatoriu sa o tratati. Iata ce organe sufera in functie de locul durerii:

Inima: Verifica modul in care functioneaza inima daca simti durere in piept, bratul drept sau in partea superioara a spatelui. Fii atent mai ales daca durerea afecteaza partea stanga a corpului. Acesta este doar modul in care organismul trimite semnale de-a lungul maduvei spinarii.

Plamani si diafragma: Daca durerea loveste gatul si umerii, verificati plamanii si diafragma. Consultati-va medicul pentru orice terapie suplimentara.

Ficatul si vezica biliara: Durerile in zona ficatului si vezicii biliare poate indica faptul ca aveti de-a face cu probleme ale respectivelor organe. Fii atent mai ales in cazul in care durerea este persistenta.

Stomac si pancreas: Daca durerea este situata in zona abdominala si din spate, poate fi o problema cu pancreasul sau stomacul. Potrivit statisticilor, peste 50% dintre pacientii cu pancreatita cronica acuza dureri severe de spate. Este o conditie pe care nu trebuie sa o ignorati.

Intestinul gros: Junghiurile in partea dreapta a abdomenului inferior poate indica faptul ca, uneori, sunt nereguli cu intestinul gros. O problema la nivelul colonului si rectului se exprima de regula prin dureri in zona centrala a abdomenului inferior. Consultati medicul cat mai curand posibil.

Intestinul subtire: In cazul in care durerea apare in zona ombilicului, verificati-va intestinul subtire. Comunicati-i medicului dumneavoastra chiar si cel mai mic detaliu.

Rinichi: Atunci cand durerea loveste o zona mai mare, inclusiv partea inferioara a spatelui, abdomenului inferior, pelvis si coapse, s-ar putea sa aveti probleme renale.

Vezica urinara: Intotdeauna fiti atenti la partea de jos a pelvisului, atat din fata, cat si din spate. Durerea in aceste puncte indica faptul ca ceva este in neregula cu vezica urinara.

Ovarele: Ovarele inflamate provoca dureri puternice, junghiuri, chiar in zona in care sunt localizate. Durerea se extinde la nivelul abdomenului. Nu ignora niciodata durerea si simptomele ciudate. Consultati-va medicul si faceti controale suplimentare daca este necesar.

Adauga un comentariu