Info Turism

Locul in care poti sa-ti cumperi o vila cu un 1 dolar. Pasii sunt foarte simpli

Publicat: 11 iun. 2019
9

Doua localitati din Italia se lupta pentru a-si reface comunitatile, oferind vile de vanzare pentru 1 dolar, dar si reguli mult mai simple pentru a intra in posesia acestora.

Potrivit CNN, cele doua primarii au pus la dispozitia doritorilor site-uri care sa-i ajute sa-si adjudece proprietatile de vis.

Astfel, cei care vad o casa ce le este pe plac, pot depune o oferta chiar inainte de a ajunge la fata locului.

“Am creat o comisie speciala, formata din tineri voluntari, care sa le vina in ajutor cumparatorilor. Acestia pot fi pusi in legatura cu firmele de constructii in vederea reamenajarii locuintelor”, a declarat Paolo Caruso, primarul din Zungoli, una din localitatile care ofera case la preturi de 1 dolar.

Zungoli este un sat mic, cu 1000 de locuitori, din regiunea Campania, in apropiere de Napoli si de coasta Amalfi.

Dupa alegerea locuintei, de pe site-ul www.comunezungoli.it, cei interesati trebui sa prezinte planul de renovare, care trebui sa dureze maxim trei ani. Casa poate fi folosita ca locuinta, magazin sau pentru turism.

Urmatorul pas presupune atasarea unei copii de pe actul de identitate si trimiterea unui email catre primarul localitatii. Daca achizitia este aprobata, primarul trimite contractul.

Cumparatorii trebuie sa depuna un depozit de 2.000 de euro si sa se angajeze ca vor reamenaja proprietatea.

In cazul in care cumparatorul se tine de promisiune si se apuca de lucrari, depozitul este returnat.

Si autoritatile din satul Mussomeli, Sicilia, au lansat o campanie similara, doar ca depozitul pe care trebuie sa-l depuna cumparatorii este de 5000 de dolari.

Adauga un comentariu