Auto-Moto

Loeb: „Este prea devreme sa vorbim despre titlu”

Publicat: 14 mart. 2012

Sebastien Loeb insista ca este prea devreme sa se gandeasca la cucerirea celui de-al noualea titlu mondial în WRC, chiar daca s-a instalat confortabil în fruntea clasamentului. Sebastien Loeb a obtinut duminica a sasea victorie consecutiva în Raliul Mexicului si si-a consolidat pozitia de lider în clasamentul general. Francezul, care a lasat în urma prestatia mai putin convingatoare de pe zapezile din Suedia, are deja un avans de 16 puncte în fata coechipierului sau Mikko Hirvonen si alte 19 puncte fata de Petter Solberg.
Totusi, acesta evita sa-si estimeze sansele la titlul mondial si crede ca principalul sau rival ramane Jari Matti Latvala, aflat la 40 de puncte în spatele sau. „Este prea devreme sa spunem (n.r – care sunt sansele la titlu). Dar cel mai important lucru este sa ajungem la finalul fiecarui raliu. Am doua victorii, iar Latvala, unul dintre cei mai mari rivali ai mei, abandonat de doua ori. Pe viitor voi continua sa fac ceea ce am facut întotdeauna, fortez pana la capat fara sa-mi asum prea multe riscuri, iar apoi vom vedea ce se va întampla”, a declarat el pentru site-ul oficial al Campionatului Mondial de Raliuri.
Chiar daca a castigat fara emotii etapa din Mexic, Loeb a evidentiat progresele înregistrate de rivalii de la Ford în privinta gestionarii corespunzatoare a motoarelor la altitudinile ridicate din America de Nord. „Cred ca am fost prea încrezatori si nu am muncit prea mult în privinta altitudinii. In schimb, se pare ca Ford a adus numeroase îmbunatatiri în aceasta privinta, asa ca a fost o surpriza pentru noi si stim ca vor fi puternici si în restul anului. Dar cel mai important lucru este ca am terminat pe primele doua locuri”, a mai precizat el.loading...

Adauga un comentariu