Auto-Moto

Loeb: „Victoria de la Monte Carlo, decisa de strategia pneurilor”

Publicat: 23 ian. 2012

Sebastien Loeb sustine ca alegerea pneurilor potrivite a reprezentat principalul avantaj care l-a propulsat spre o victorie usoara în Raliul Monte Carlo. Sebastien Loeb a castigat duminica pentru a sasea oara în cariera Raliul Monte Carlo, adjudecandu-si si cele trei puncte acordate pentru învingatorul din Power Stage. Pilotul echipei Citroen a avut un avans de peste doua minute si jumatate în fata fostului sau coechipier Dani Sordo, partial si ca urmare a abandonului suferit de Jari Matti Latvala la finalul primei zile. Francezul considera ca victoria categorica a fost usurata de alegerea optima a pneurilor dintre cele cinci tipuri disponibile pe parcursul raliului.
„Pe langa punctele castigate, sunt fericit ca am castigat un raliu care înseamna mult pentru mine. Diferenta fata de locul doi este mare, dar nu as spune ca a fost o victorie usoara. A trebuit sa ne confruntam cu tot felul de conditii, iar avansul meu a fost construit în primul rand pe alegerea mai buna a pneurilor, lucru care se datoreaza muncii echipei tehnice Citroen si a partenerilor de la Michelin”. „Pentru prima oara dupa mult timp, am putut alege între cinci tipuri de pneuri, iar noi le-am ales întotdeauna pe cele potrivite circumstantelor. Citroen DS3 WRC a fost de vis. M-am simtit confortabil de la începutul raliului si am intrat într-un ritm bun. Este cu siguranta o metoda placuta sa începi sezonul”, a declarat el în cadrul unui comunicat de presa.
Loeb si-a construit un avans de peste un minut la finalul primei zile de competitie dupa ce a ales sa concureze cu doua pneuri de iarna cu ventuze si doua pneuri slick dispuse în diagonala pe un traseu de 2 km cu zapada, chiar daca pe restul de cateva zeci de km asfaltul era doar umed.loading...

Adauga un comentariu