Calatorii

Londra renunta la planul de a bloca libera circulatie a cetatenilor UE imediat dupa Brexit

Publicat: 05 sept. 2019

Guvernul britanic a renuntat la planul de a anula libertatea de circulatie pentru imigrantii din state UE imediat dupa producerea Brexit si va acorda cetatenilor europeni drept de sedere temporara pe o perioada de trei ani, informeaza agentia de stiri Reuters.

Anuntul facut luna trecuta de Guvernul de la Londra privind anularea brusca, imediat dupa Brexit, a dreptului automat al cetatenilor UE de a locui si munci in Marea Britanie, a provocat confuzie.

"Libera circulatie care exista in prezent se va incheia pe 31 octombrie, cand Marea Britanie va iesi din Uniunea Europeana", a anuntat Priti Patel, noul ministru britanic de Interne, in luna august.

Organizatia care ii reprezinta pe imigrantii din tari UE aflati in Marea Britanie, The3million, a avertizat ca o astfel de masura ar genera "discriminare".

Insa Guvernul de la Londra a fost nevoit sa renunte la aceasta abordare in contextul avertismentelor ca planul ar putea fi contestat in justitie de unii dintre milioanele de imigranti UE.

Potrivit unui mecanism de reglementare a sederii temporare, cetatenii UE care ajung in Marea Britanie pana la finalul lui 2020 vor putea ramane in aceasta tara pana in decembrie 2023.

Premierul Boris Johnson a adoptat o abordare dura fata de Uniunea Europeana, respingand Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxelles-ul si afirmand ca Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fara un nou tratat.

La randul sau, Uniunea Europeana a refuzat renegocierea Acordului Brexit si a avertizat ca va introduce controale la frontiera cu Marea Britanie in cazul producerii unui Brexit fara acord.
 loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit