Sporturi

Lotul Romaniei pentru Europenele de polo din Olanda

Publicat: 12 ian. 2012

Naţionala de polo pe apă a Romaniei a plecat joi dimineaţa spre Olanda, unde luni 16 ianuarie va debuta împotriva Croaţiei, la Campionatul European de la Eindhoven.

Echipa antrenată de Istvan Kovacs şi Ciprian Campeanu va evolua în grupa B, alături de Croaţia, Serbia, Muntenegru, Spania şi Germania, în timp ce în grupa A se vor duela Olanda, Italia, Ungaria, Macedonia, Turcia şi Grecia.

Romania va întalni în primul meci Croaţia, pe 16 ianuarie (ora 15,30, ora Romaniei), celelalte partide fiind programate astfel: cu Spania pe 17 ianuarie (ora 17,00), cu Muntenegru pe 19 ianuarie (ora 21,30), cu Serbia pe 21 ianuarie (ora 14,00), cu Germania pe 23 ianuarie (ora 18,30, TVR 3). Jocurile din sferturile de finală sunt programate pe 25 ianuarie, semifinalele pe 27 ianuarie, iar finalele şi meciurile de clasament pe 29 ianuarie.

După cum anunţă federaţia Romană de Polo, cei 13 jucători care au făcut deplasarea sunt: Dragoş Stoenescu, Mihai Drăguşin (portari), Cosmin Radu, Mihnea Chioveanu., Tiberiu Negrean, Ramiro Georgescu, Andrei Buşilă, Alexandru Matei, Kalman Kadar, Dimitri Goanţă, Alexandru Ghiban, Andrei Iosep şi Nicolae Diaconu. Din delegaţie, condusă de secretarul general al federaţiei, Liviu Răducanu, mai face parte masorul Dumitru Paizan.

Tricolorii, care s-au clasat pe locul 7 la Campionatul European de anul trecut, de la Belgrad, trebuie să intre în primele 9 locuri pentru a obţine calificarea la turneul preolimpic de la Edmonton (1-8 aprilie), de la care primele patru clasate vor merge la JO de la Londra.loading...

Adauga un comentariu