Actualitate

Love story cu o distributie de exceptie. Pe scena, doi balerini au ascuns adevaratul film horror din viata lor – FOTO

Publicat: 12 oct. 2014

@ Biletele vandute la spectacolele de balet nu le trada adevarata poveste de viata @ Dansau cu gratie si au preferat sa ascunda tot ce se intampla cu trupurile lor in spatele cortinei @ Au evoluat pe scene internationale si in turnee prin toata tara chiar daca ea purta mese, iar el putea rata o priza acrobatica

Pe marile scene au emanat gratie, fragilitate si au intrat cu brio in pielea personajelor pe care le interpretau. Erau zile in care erau atat de slabiti, incat chiar ei recunosc ca se simteau ca doua fosile vii. Aplauzele spectatorilor erau pentru ceea ce se vedea la suprafata, o pereche de balerini care straluceau in lumina reflectoarelor. Emilia si Dorin sunt ca doua jumatati perfecte si totusi au fost protagonistii unui adevarat film horror.

Primii pasi de dans i-au facut impreuna in urma cu multi ani. Doi copii talentati, entuziamati de arta baletului si dornici sa aiba succese repetate. Un control de rutina pentru Emilia s-a transformat intr-o lupta cu viata, pentru a da viata. Emilia a fost diagnosticata cu hepatita C, iar dupa o testare rapida si sotul acesteia a primit acelasi diagnostic. Dorin a dansat si pe scena Operei din Iasi, fiind placut de ceea ce inseamna Iasul ca oras cultural si istorie. Chiar daca au rude in aceasta zona, viata i-a purtat prin turnee in Olanda, Grecia, Cupru, Japonia, Luxemburg si au ramas in Brasov.

„Ne-am transformat in fosile vii”

Au refuzat sa inceapa tratamentul cu interferon pana intr-o zi in care s-au gandit ca este singura sansa pentru a nu ajunge la ciroza hepatica si pentru a da nastere unui copil. Intre spectacole au inceput tratamentul cu interferon. Zilnic aveau tratament medicamentos, iar saptamanal isi faceau injectiile unul altuia.

Povestea noastra a inceput dintr-o prietenie frumoasa care s-a transformat in iubire. Am aflat intamplator ca am hepatita C. Mi-am convins cu greu sotul sa se testeze, iar rezultatul a fost unul pozitiv. Nu stiu nici acum daca virusul s-a transmis prin contact sexual sau ne-am infectat din surse diferite. Cert este faptul ca nu stiam daca traim sau murim, daca vom ajunge la ciroza hepatica sau nu si ca trebuie sa incepem tratamentul daca vrem un copil. Am avut 12 luni in care ne-am transformat in fosile vii. Eu am ajuns de la 45 la aproape 35 de kilograme. Un alt soc a fost caderea parului, iar pe scena purtam deja mese pentru a nu sesiza cineva diferenta. In timpul tratamentului am avut premiera la Spartacus, unde am primit rolul principal in Adagio. Aveam emotii pentru sotul meu. Trebuia sa executam prize acrobatice, iar sotul meu era tot mai slabit de puteri. A iesit perfect, iar rolul a fost ca o poveste a noastra. Am primit ropote de aplauze la fiecare reprezentatie de pe scenele pe care am fost„, a povestit Emilia in varsta de 43 de ani. Rolul din Spartacus a coincis cu perioada in care cei doi balerini se asteptau ca in orice clipa medicul sa le spuna ca unul din ei nu raspunde la tratament. Au trecut printr-o perioada in care isi doreau sa divorteze la fiecare doua saptamani pentru ca nesiguranta si starea psihica i-a adus pe marginea prapastiei.

12 luni cumplite in care au dansat fara oprire

Am inceput sa ne izolam si sa pastram acest secret pentru ca nu stiam sigur cum se va finaliza. Nimeni nu intelegea de ce nu servim un pahar cu vin sau de ce slabeam atat de mult. In prima zi dupa administrarea interferonului aveam febra foarte mare amandoi si ne simteam rau fizic. Incepand cu a treia zi aparea depresia si nu reuseam sa ne mai intelegem unul cu altul. A fost cumplit pentru ca pe scena nu trebuia sa se vada suferinta noastra. Am terminat tratamentul si am obtinut raspunsul la care m-am rugat: tratamentul si-a facut treaba si puteam sa fac un copil. Am ramas gravida dupa doi ani de la tratament, iar sarcina a fost atent monitorizata de medici. Sunt de parere ca Dumnezeu pe o parte iti da, iar din pacate pe de alta parte iti ia, dar asa cred ca este viata. Am reusit sa aduc pe lume un baietel prin cezariana. Copilul nostru este autist, motiv pentru care am fost aruncati intr-o alta lupta mult mai solicitanta si mai costisitoare. Baietelul are cinci ani si face progrese uluitoare cu ajutorul psihoterapiei. Este un ingeras, baietelul care ne-a schimbat viata si prioritatile. Cu toate acestea nu ne-am oprit din dans si iubim amandoi la fel de mult scena„, a mai spus Emilia. Nimeni nu a stiut in acestia ani povestea balerinilor care in acel an cumplit aveau emotii teribile la fiecare priza, iar finetea miscarilor executate ascundea lupta cu virusul care ii impiedica sa aduca un copil pe lume.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu