Actualitate

Lovitura bomba pe piata auto din Iasi! Sunt anchetate vanzarile a mii de masini

Publicat: 20 iul. 2014
1

@ Plangerile penale au ajuns deja pe masa procurorilor fiind vorba si de fraude de milioane euro @ Anchetatorii banuiesc ca este vorba de o retea @ Masinile vandute pe piata ieseana provin din Italia si Germania

Retele intregi de traficanti de masini au ajuns in atentia procurorilor ieseni din cauza sumelor uriase cu care au reusit sa fraudeze bugetul statului. Interesant este ca toti indivizii care controleaza astfel de afaceri si-au fixat de vreo 2-3 ani cartierul general in municipiul Pascani. Recent, inspectorii Fiscului au inaintat procurorilor o plangere in care au sesizat ca un individ a reusit sa traga o teapa statului de circa 7.000.000 lei. Astfel, din anul 2011 si pana astazi prin intermediul firmei DS Auto Strong SRL care ar fi fost administrata de un anume Dragomir Gordin din Pascani au fost vandute pe piata ieseana, si nu numai, un numar impresionant de autovehicule, desi cei care ghidoneaza din spate aceasta afacere au realizat profituri impresionante, estimandu-se ca au bagat in buzunare cateva milioane de euro si nu au platit niciun leu ca taxe si impozite. Prejudiciul adus bugetului statului a fost calculat prin realizarea unei corespondente sustinute cu partenerii de afaceri din Germania si Italia, adica firmele straine care au vandut masinile catre firma DS Auto Strong. Astfel, valoarea taxelor neplatite (TVA si impozit pe profit) a fost calculata in baza numarului de masini vandute de partenerii germani si italieni catre firma din Pascani, bineinteles dupa ce s-a fixat un pret mediu pentru fiecare autoturism comercializat.

Citeste si: Evaziune fiscala de 800.000 de euro din trafic de masini

Reprezentantii Fiscului au intrat la banuieli in luna octombrie a anului trecut cand s-a emis un titlu executoriu pentru aceasta firma pentru suma de 10.000.000 lei. Atunci a si fost depusa de altfel prima plangere penala pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala. Ulterior, dupa ce firmele din Italia si Germania au transmis autoritatilor romane numarul de masini trimise in Romania s-a estimat ca valoarea taxelor neachitate se ridica la 7.000.000 lei. Avand in vedere ca valoarea taxelor neachitate este atat de mare, se poate deduce cu usurinta ca cifra de afaceri a fost de ordinul milioanelor de euro si prin urmare este vorba de tranzactionarea unui numar impresionant de masini cateva sute sau chiar peste 1.000. „Prejudiciul a fost calculat prin estimare prin interogarea partenerilor de afaceri din strainatate care ne-au transmis exact valoarea relatiilor comerciale efectuate cu firma din Pascani. Reprezentantii firmei nu au fost gasiti la sediul social declarat”, au spus reprezentanti ai Fiscului.

Cartierul general la Pascani

Trebuie precizat ca aceasta ancheta de proportii cuprinsa in doua dosare penale instrumentate de procurorii din subordinea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi a demarat ca urmare a unei sesizari efectuate de Garda Financiara ieseana. De altfel, aceasta afacere ilegala a fost printre ultimele sesizari facute de Garda Financiara inainte de a fi desfiintata si transformata in Directia de Lupta Antifrauda cu sediul la Suceava si cu rezultate profesionale incerte. Anul trecut, Garda Financiara a identificat alte doua firme din Pascani care faceau parte dintr-o retea de trafic de masini. Pentru a insela statul prin neplata taxelor si impozitelor administratorii celor doua societati comerciale numite Flavius Impex SRL si Ecotek Detail 2010 SRL au folosit acte false.

De aceasta data masinile aduse de aceste firme erau numai din Germania. Cand ajungeau in Romania masinile erau vandute cu acte false, iar impozitele catre stat nu mai erau platite. „S-au folosit acte false pentru a introduce masinile respective in tara. A fost inaintata deja o plangere penala. Estimam ca prin neplata TVA si a altor taxe si impozite prejudiciul adus bugetului statului este de 800.000 euro„, au spus la acea vreme reprezentanti ai Garzii Financiare. Din cei 800.000 euro, 600.000 euro reprezinta neplata taxelor si impozitelor in cadrul unor operatiuni economice derulate prin firma Florias Impex SRL, iar diferenta a fost realizata prin documente false intocmite in numele Ecotek Detail 2010 SRL.

Comentarii
 • Bagamias p u l a in familia voastra de zdrente. Au fraudat statul ha?? Ce da statul pisamas pe voi??? Traficanti de masini auzi..

  • Statul iti ofera un mediu economic reglementat in care crima, furtul si evaziunea sunt pedepsite, pârnăiașule!!! Dacă dau hoții și criminalii peste tine și peste familia ta, cui te adresezi, pârnăiașule??? N-ai plătit taxele și impozitele? L A P Â R N A I E !!!

  • calmeaza-te omule. da, au fraudat statul, cum ti-a spus un alt comentator, gandeste-te ca dupa ce faci 1 milion de euro poti influenta diferite persoane deci se poate ajunge la trafic de influenta, asta nu e o scuza ca statul oricum iti ia un procent chiar mare daca vrei sa fii corect; tu iti vezi de viata ta in bmw restul isi vad de viata lor in dacie dar sa nu te superi daca vei face si cativa ani de parnaie pentru evaziune fiscala.

   daca vrei sa arati ca iti pasa faci ceva in privinta statului si a celor care au ajuns deja mafioti si guverneaza statul altfel nu esti decat un alt ipocrit.

 • Statul te-a tinut in scoala,tinere.
  Statul ti-a asigurat sanatatea pana la varsta asta,cand esti ca un bivol-shi ca fizic,shi ca intelect.Ciocu mic….mic

 • Santeti doi lachioi frustrati statul incurajeaza evaziunea ,furtul , si alte infractiuni cei care reprezinta statul sant adevaratii mafioti ,interlopi,infractori nu cei care sant prezentati la Sririle Pro Tv dar gastele sforaie de idioti si se baga in seama cu japca si apropo daca tata a platit 40 de ani asigurare medicala credeti ca este bagat in seama de muiistii de doctori facuti la apelul bocancilor la facultati private ,daca nu plateste ?

 • La vanzarea oricarui autovehicul se scoate certificatul fiscal care arata ca are taxele platite la zi,altfel nu poate vinde masina/ ceva nu se leaga//

Adauga un comentariu