Actualitate

Lovitura crunta pentru niste smecheri, proprietari de benzinarii. Statul vrea sa-i lase pe drumuri – FOTO

Publicat: 22 mai 2014

@ Desi au rulat afaceri cu carburanti de ordinul milioanelor de euro, acum au refuzat sa plateasca impozitele catre stat @ De-a lungul timpului au incercat de mai multe ori sa insele statul, dar nu le-a mers @ Ieri au fost chemati in fata magistratilor care judeca cauzele economice pentru a fi anuntati ca statul vrea sa le scoata averea la vanzare

De-a lungul timpului au facut afaceri intr-unul din cele mai profitabile domenii: cu produse petroliere. Acum se afla in situatia de a ajunge pe drumuri deoarece Fiscul ii acuza de prejudicierea in mod intentionat a bugetului statului. Astfel, Maria si Dumitru Ciustea, proprietarii benzinariei din zona Rond CUG, vizavi de hipermarketul Selgros, au fost chemati ieri in fata judecatorului sindic pentru a li se pune in vedere ca Directia Regionala de Finante solicita ca cei doi soti sa raspunda cu averea personala pentru prejudiciul cauzat de firmele lor bugetului statului. Este vorba despre o cerere de „atragere a raspunderii” in baza legilor insolventei si ale falimentului depusa recent de Fisc. Una din firmele la care cei doi soti sunt asociati si administratori are o datorie de peste 3 miliarde de lei vechi catre bugetul statului, iar Fiscul considera ca familia Ciustea a gestionat in mod fraudulos afacerile firmei si de aceea nu au achitat taxele si impozitele catre stat.

Avand in vedere ca acestia deruleaza afaceri cu carburanti, statul le-a imputat si o serie de accize speciale care se aplica la vanzarea benzinei si a motorinei. Aceste accize se incaseaza automat de la clientul care alimenteaza si plateste contravaloarea carburantului, iar proprietarii benzinariilor trebuie sa le achite automat statului. Ieri, la Tribunalul Iasi s-a discutat cererea depusa de Fisc impotriva familiei Ciustea. Cei doi soti au fost prezenti in sala, dar nu au dorit sa ia cuvantul fiind reprezentati de avocatul Gheorghe Gagiu. „Cererea Finantelor se bazeaza pe niste sesizari anterioare care nu au nicio legatura cu aceasta datorie. Nu sunt intrunite conditiile legale pentru aprobarea cererii de atragere a raspunderii impotriva sotilor Ciustea”, a spus avocatul Gagiu.

Citeste si: Soferii vor innebuni cand vor citi asta! Averile colosale ale proprietarilor de benzinarii din Iasi – FOTO

Acesta s-a referit la faptul ca de-a lungul timpului impotriva sotilor Ciustea au fost depuse de Fisc mai multe plangeri penale in special pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala. Familia Ciustea detine firmele Petr Oil Star si Cidu SRL. Cererea de atragere a raspunderii a fost depusa pentru datoriile de peste 3 miliarde inregistrate de firma Cidu SRL care se afla in insolventa. „Cei doi se fac vinovati de producerea prejudiciului. Va rog sa aprobati cererea de atragerea a raspunderii”, a spus in fata instantei reprezentantul firmei Rodafis IPURL, lichidatorul judiciar al firmei Cidu SRL.

Daca cererea Fiscului va fi aprobata, atunci averea sotilor Ciustea va fi scoasa la vanzare pentru acoperirea prejudiciului mentionat. Cei doi detin o vila impozanta pe soseaua Bucium nr. 120. S-ar parea si ca firma cu care continua sa faca afaceri Petr Oil Star inregistreaza unele „probleme economice”. Conform datelor de la Ministerul de Finante, societatea a incheiat anul 2012 cu un profit net de doar 29.000 de lei, in conditiile in care cifra de afaceri s-a situat la nivelul de 3,3 milioane de lei. Nu ar fi de mirare ca in curand sa aflam ca si aceasta firma se afla in insolventa.
Comentarii
  • A se vedea si terenul din satul Hlincea, in domeniul silvic, daruit de primarul comnuei pe amplasamentul altui proprietar, care nu a avut pile si s-a trezit cu o sarma trasa ca limita de hotar pe terenul lui….Va incepe scandalul si la Ciurea in curand… la fel si cu Mihaila, un alt patron care a fost pus in proprietate tot in domeniul silvic…. tot de primarie.. frumos.. nu?

Adauga un comentariu