Actualitate

Lovitura crunta pentru smecherul care s-a jucat cu 3 milioane euro. Dosarul penal este in lucru

Publicat: 17 nov. 2014
1

@ Justitia a luat aceasta decizie in ultimele zile @ Este vorba despre o teapa uriasa @ Pentru recuperarea banilor vor fi identificate toate bunurile care ii apartin pentru a fi vandute @ Pe numele afaceristului a fost deschis si un dosar penal

Autoritatile au decis in sfarsit sa puna piciorul in prag si sa ia masuri dure impotriva afaceristilor care si-au bagat firmele in insolventa lasand creditorii cu buza umflata, desi au beneficiat de fonduri europene de cateva milioane euro. Este vorba inca o data de familia Gafita cea care a patronat firmele Stephani SRL, Vog Investment SRL si Stefan Impex SRL. Ultima dintre firme a beneficiat de o finantare europeana de 3 milioane euro pentru amenajarea unui depozit frigorific la Letcani, la marginea drumului european si cu toate ca o buna parte din bani au fost cheltuiti proiectul nu a mai fost finalizat.

La sfarsitul saptamanii trecute magistratii de la Tribunalul Sindic au aprobat executarea silita a lui Virgil Octavian Gafita. Executarea se face in baza art. 138 din Legea 85/2006 privind insolventa care prevede atragerea raspunderii personale pentru administratorii firmelor care prin tot felul de acte ilicite au adus prejudicii societatilor comerciale pe care le-au manageriat. Cu alte cuvinte, averea lui Gafita va fi scoasa la vanzare pentru plata datoriilor firmei Vog Investment. In luarea acestei decizii magistratii au tinut cont si de faptul ca Gafita refuza sa predea lichidatorului bunurile firmei, astfel incat acestea sa fie valorificate conform legii pentru plata datoriilor.

Astfel, desi societatea Vog Investment a intrat in insolventa in anul 2009, nici pana astazi administratorul Virgil Octavian Gafita nu a predat lichidatorului un numar de 7 masini care erau puse garantie pentru un credit in valoare de 400.000 euro contractat de la BCR in anul 2007. Este vorba despre 2 masini marca Kia, 2 Renault si 3 Peugeot. Pentru refuzul de a preda bunurile firmei, Gafita este cercetat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunal si Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului. Datoriile firmei Vog Investment sunt uriase, astfel incat este greu de crezut ca Gafita va mai ramane cu vreun rest din avere dupa ce va fi finalizata procedura de executare silita. Astfel, recent BCR a predat sarcina recuperarii sumei de 415.908 euro de la firma lui Gafita catre SC Kruk SA subsidiara a unei societati poloneze de management al creantelor. Si statul roman prin Ministerul de Finante are de recuperat de la Vog Investment SRL peste 18 miliarde lei vechi. Revenind la proiectul european de 3 milioane de euro aprobat pentru firma Stephani Impex SRL intrata, de asemenea, in insolventa, trebuie facuta precizarea ca in loc de construirea unui depozit frigorific functional pentru conservarea legumelor si a fructelor au rezultat doar zeci de procese de recuperare a banilor europeni si ai statului roman. Demarat in jurul anului 2007, proiectul a fost implementat conform procedurilor timp de aproape 2 ani. Practic, cladirile in care trebuia amenajat depozitul si instalatiile de intretinere au fost ridicate. Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (fosta APDRP) a apucat sa vireze „beneficiarului”, firma Stephani Impex SRL, un avans de circa 200.000 euro si cu toate acestea proiectul nu a mai fost finalizat.
Comentarii
  • Lovitura crunta pentru smecherul care s-a jucat cu 3 milioane euro. Dosarul penal este in lucru,de unde si de cand taranoiul asta e smecher da vedem la parnaie tot smecher o sa fie ?

Adauga un comentariu