Local

Lovitură de teatru în cazul dublei crime din Moara de Vânt! Tatăl Vanesei, pus în libertate de autoritățile germane. Schimbări la vila în care s-a petrecut tragedia! – GALERIE FOTO / VIDEO (EXCLUSIV)

Publicat: 11 aug. 2022
Lovitură de teatru în cazul dublei crime din Moara de Vânt Tatăl Vanesei pus în libertate de autoritățile germane. Schimbări la vila în care s-a petrecut tragedia  GALERIE FOTO  VIDEO EXCLUSIV
Tatăl tinerei ucise în vila din Moara de Vânt, Costel Burlacu, a fost pus în libertate de autoritățile germane

La ultimul termen al procesului ce privește dubla crimă din Moara de Vânt, tatăl Vanesei, tânăra ucisă, a fost prezent în sala de judecată de la Tribunalul Iași. Costel Burlacu a fost pus în libertate de către autoritățile germane. Tatăl Vanesei Burlacu nu a precizat încă ce despăgubiri solicită în cadrul procesului penal. Pe de altă parte, proprietarul vilei din Moara de Vânt a schimbat geamul de la parter care a fost spart. Totuși, imobilul nu pare locuit. De asemenea, studentul canadian, de origine marocană, Ahmed Sami El Bourkadi, așteaptă azi verdictul judecătorilor în ceea ce privește prelungirea arestării preventive în cazul său

Răsturnare de situație în cazul dublului asasinat din zona Moara de Vânt! Tatăl tinerei ucise, Costel Burlacu, a fost pus în libertate de autoritățile germane. De altfel, tatăl Vanesei Burlacu a fost prezent la ultimul termen al procesului penal ce îl privește pe Ahmed Sami El Bourkadi.

„Da, este adevărat. Domnul Costel Burlacu a fost prezent la termenul respectiv”, a confirmat ieri avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe studentul canadian, de origine marocană, Ahmed Sami El Bourkadi.

De asemenea, din câte se pare, părinții Vanesei Burlacu nu au precizat încă ce despăgubiri solicită în procesul penal. Amintim că mama victimei locuiește și lucrează în Danemarca.

Dubla crimă din Moara de Vânt: geamul spart a fost înlocuit!

Reporterii cotidianului BZI au mers ieri la vila din Moara de Vânt în care a avut loc dublul asasinat din decembrie 2021. Proprietarul imobilului a înlocuit geamul spart de la parter și a pus și câteva flori pe pervazul respectiv. Din informațiile deținute, vila nu este locuită, aceasta nefiind închiriată, cel puțin până în acest moment.

„Din câte știu, vila nu a fost închiriată”, a declarat o sursă.

Pe de altă parte, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au amânat pentru astăzi luarea unei decizii în ceea ce îl privește pe Ahmed Sami El Bourkadi.

„Pronunțarea privind prelungirea arestării preventive a fost amânată astăzi (ieri – n.r.) pentru data de 11 august 2022 (astăzi – n.r.)”, a spus, la rândul ei, avocata Raluca Andrei.

Aceasta speră ca magistrații ieșeni să dispună înlocuirea arestului preventiv în cazul clientului ei, Ahmed Sami El Bourkadi.

Un dublu asasinat cu multe semne de întrebare

La începutul lui decembrie 2021, polițiștii au fost anunțați de rude ale studentului marocan, Youssef Jniyah, că acesta nu a ajuns la Bruxelles, deși avea un bilet de avion cu plecare din Iași. Oamenii legii au mers la vila închiriată de marocan pe strada Moara de Vânt. Aceștia au dat acolo peste Youssef Jniyah şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu, care erau morți în același pat.

Mai apoi, anchetatorii au ajuns la Ahmed Sami El Bourkadi, studentul bănuit de comiterea dublei crime. Tânărul a fost prins la Roma și a fost adus în Iași. Acesta a fost arestat și, de atunci, se află după gratii.

Costel Burlacu fusese expulzat în Germania în urma unui incident

Tatăl Vanesei Burlacu, tânăra ucisă în vila din Moara de Vânt, a fost expulzat în Germania de judecătorii ieşeni, după ce autorităţile din vestul Europei au cerut trimiterea lui Costel Burlacu acolo. Ieşeanul este cercetat pentru vătămare corporală gravă, în urma unui incident care a avut loc în Germania. Decizia a fost luată în luna martie.

Tatăl Vanesei Burlacu, tânăra ucisă în vila din Moara de Vânt, a fost reţinut pe data de 25 februarie, la ora 11:30. Mai apoi, Costel Burlacu a fost adus în faţa judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi. Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2017, Costel Burlacu a fost implicat într-un incident dintr-un bar din Germania.

„A fost vorba despre o altercație. Costel Burlacu a intrat într-un bar și ar fi împins un român care a căzut cu capul de colțul unei mese. Victima a rămas cu o paralizie pe partea stângă a corpului după acest incident grav”, au precizat anchetatorii. Acum, tatăl victimei din vila din Moara de Vânt a fost pus în libertate.


 
Comentarii
Adauga un comentariu