Secretele istoriei

Lovitura de teatru in scandalul momentului! Razboi total intre Klaus Iohannis

Publicat: 19 ian. 2017

Disputa pe fata dintre presedintele Klaus Iohannis si PSD, partidul care conduce Parlamentul si Executivul, inceput in sedinta de guvern de ieri va continua cu siguranta si in perioada urmatoare. Razboiul dintre cele doua tabere se va concentra asupra urmatoarelor probleme.

Bugetul 2017

Klaus Iohannis vrea respectarea unui deficit de maximum 3% si un buget axat pe investitii.

PSD vrea majorarea veniturilor populatiei, prin cresterea salariului minim. Liderii partidului par dispusi sa depaseasca limita de deficit de 3% impusa de UE.

Codul Penal

PSD doreste modificarea Codului Penal, in special refacerea paragrafelor privind abuzul in serviciu, denunturile si traficul de influenta.

Iohannis a sustinut ca se opune acestor schimbari in legislatia penala.
Administratia locala

PSD vrea sa stabileasca un cadru legislativ prin care functionarii din primarii sa fie raspunzatori in fata legii pentru eventualele nereguli. Astfel, primarii ar scapa de anchete.

Reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale au lasat sa se inteleaga ca nu este nevoie de acest lucru.
Raspunderea magistratului

PSD vrea o legislatie prin care, in special, procurorii si judecatorii sa poata fi trasi la raspunde si chiar controlati.

Presedintele Romaniei a declarat ca orice modificare in domeniul Justitiei trebuie facuta cu acordul organizatiilor din domeniu si al CSM.loading...

Adauga un comentariu