Sport

Lovitura de teatru! Virgiliu Postolachi a devenit roman cu acte, dar nu poate fi folosit la nationale! Anunt de ultima ora al oficialilor FRF

Publicat: 08 oct. 2018
1

Virgiliu Postolachi (18 ani) a devenit cetatean român cu acte, dar nu poate fi folosit la loturile nationale de juniori ale României. Mihai Stoichita, seful Comisiei Tehnice din cadrul FRF, a dezvaluit partial de ce fotbalistul legitimat la Paris Saint Germain nu are înca drept de joc pentru tricolori.

"Cu Postolachi suntem la mâna legii. Sigur, acum e român, dar din punct de vedere al regulilor internationale, nu este. Nu stiu… Trebuie reglate niste treburi", a spus Stoichita.

Fotbalistul a devenit cetatean român cu acte în regula la data de 25 septembrie 2018. În cadrul unei ceremonii organizate la Ambasada României de la Paris, Potolachi a primit certificatul de cetatean român de la ambasadorul României în Franta, Luca Niculescu.

Postolachi a refuzat pâna acum sa evolueze pentru Moldova si Franta, pentru ca si-a manifestat intentia de a juca în prima reprezentativa a tarii noastre. Pâna acum, Postolachi se poate lauda cu doua titluri de campion al Frantei, cu U17 în sezoanele 2015 – 2016 si 2016 – 2017. Fotbalistul, care a fost cooptat de catre scouterii celor de la PSG înca de acum cinci ani, din vara lui 2013, a reusit o "dubla" în finala campionatului francez, dintre PSG U17 si AS Monaco U17, scor 3-0, disputata la data de 3 iunie 2017.

În timpul sezonului trecut, Postolachi a fost promovat la U19, unde a fost iar extrem de apreciat. Tocmai de aceea, Virgiliu a fost utilizat si în sase partide ale francezilor din Youth Champions League reusind sa marcheze si doua goluri, pe terenul celor de la Glasgow Rangers si al lui Bayern Munchen. În partea a doua a jucat si pentru echipa a doua a lui PSG, angrenata în "National 2", echivalentul Ligii 4 în România.

În vara, a prins cantonamentul primei echipe, în absenta starurilor prezente la Mondial si a impresionat. Probabil ca acest sezon vine prea devreme pentru un debut oficial la echipa mare, însa calitatile lui Postolachi sunt incontestabile.

Adauga un comentariu