Sport

Lovitura de teatru! Virgiliu Postolachi nu poate juca inca pentru Romania! Ce se intampla cu jucatorul?

Publicat: 27 sept. 2018
1

Virgiliu Postolachi a devenit, în aceasta saptamâna, cetatean român cu acte în regula. Acesta a primit cetatenia în cadrul unei ceremonii organizate la Ambasada României de la Paris, acolo unde a primit certificatul de cetatean român de la ambasadorul României în Franta, Luca Niculescu.

Presedintele Federatiei Române de Fotbal, Razvan Burleanu, a spus ca, în ciuda faptului ca Postolachi a primit cetatenia româna, prezenta sa la echipa nationala a României nu este sigura. Seful FRF a spus ca si Federatia din Moldova vrea sa îl convinga pe Postolachi sa joace pentru vecinii de peste Prut.

"Primul pas a fost facut, l-am sprijinit sa obtina cetatenia româna, acum colegii nostri din Moldova trag de el sa joace pentru nationala lor, astfel încât ne asteptam sa intram într-o procedura din asta, juridica, la nivel de FIFA. Noi vom face tot ce ne sta în putere ca Virgiliu sa joace pentru România. El deja a luat o decizie, vrea sa joace pentru România, a refuzat sa joace pentru Moldova, dar federatia din Moldova trage în continuare de el si încearca sa foloseasca orice posibilitate sa joace pentru ei. Ceea ce era necesar era ca Postolachi sa-si ia cetatenia, al doilea lucru foarte important este ca jucatorul sa opteze, el a optat pentru nationala României, dar acum situatia nu este atât de clara, fiindca si moldovenii insista sa joace pentru ei, dar nici noi nu vrem sa renuntam. Vom face tot ce putem pentru ca el sa joace pentru noi", a declarat Razvan Burleanu, informeaza news.ro.

La vârsta de 18 ani, Postolachi se poate lauda cu doua titluri de campion al Frantei, cu U17 în sezoanele 2015 – 2016 si 2016 – 2017. Fotbalistul, care a fost cooptat de catre scouterii celor de la PSG înca de acum cinci ani, din vara lui 2013, a reusit o "dubla" în finala campionatului francez, dintre PSG U17 si AS Monaco U17, scor 3-0, disputata la data de 3 iunie 2017.

În timpul sezonului trecut, Postolachi a fost promovat la U19, unde a fost iar extrem de apreciat. Tocmai de aceea, Virgiliu a fost utilizat si în sase partide ale francezilor din Youth Champions League reusind sa marcheze si doua goluri, pe terenul celor de la Glasgow Rangers si al lui Bayern Munchen. În partea a doua a jucat si pentru echipa a doua a lui PSG, angrenata în "National 2", echivalentul Ligii 4 în România.
În vara, a prins cantonamentul primei echipe, în absenta starurilor prezente la Mondial si a impresionat.

Adauga un comentariu