Actualitate

Lovitura dura data de DIICOT. Vames din Iasi ARESTAT pentru contrabanda – UPDATE

Publicat: 08 ian. 2015
1
UPDATE 13:41 – Magistratii au decis arestarea pentru 30 de zile a inspectorului vamal Catalin Nicolae Cartojan, din cadrul PTF Albita, domiciliat in Iasi, sa fie 

STIRE INITIALA – Dosarul contrabandei cu tigari de la Vama Albita a mai adus un suspect in fata justitiei. Mai exact, un inspector vamal din cadrul PTF Albita, Catalin Nicolae Cortojan, din Iasi, a fost retinut de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), anchetatorii avand probe ca acesta facea parte din grupul infractional care se ocupa cu introducerea in tara a tigarilor de contrabanda. Cortojan era atent supravegheat de procurorii DIICOT, inca din 2014, cand anchetatorii au descoperit ca acesta a comis un fals in acte. Mai precis, in mod fictiv, Cortojan a confirmat trecerea unui TIR cu tigari prin Vama Albita.

Luna decembrie a insemnat arestari fulger pentru angajatii din Vama Albita, implicati in aceasta schema ilegala. In urma unor perchezitii domiciliare au fost arestati agent sef ture serviciu Sorin Adrian Codaescu, de la SPF Husi, agentul de politie Constantin Constantiniu Birca, SPF Husi, dar si Costin Dan, proprietarul restaurantului deschis in incinta vamii. Acestia supravegheau tranzitul tigarilor de contrabanda prin vama. In toata aceasta afacere este implicat si ieseanul Catalin Cortojan. Potrivit surselor Buna Ziua Iasi, in acest dosar urmeaza sa mai fie retinute inca zece persoane.

Vezi si Traficantii de tigari de la Vama Albita, din nou in instanta 

Adauga un comentariu