International

Lovitură dură încasată de Facebook! Donald Trump a atras o capitalizare de 1 miliard de dolari pentru TRUTH Social

Publicat: 06 dec. 2021
Donald Trump, fostul președinte al SUA ține un discurs la punerea sub acuzare
Donald Trump a atras o capitalizare de 1 miliard de dolari pentru TRUTH Social

Noua afacere media a lui Donald Trump și partenerul său SPAC spun că au un capital de un miliard de dolari promis de investitori instituționali pentru TRUTH Social. Asta ar putea fi o concurentă serioasă pentru Facebook care l-a blocat pe fostul președinte al SUA.

Finanțarea va sprijini viitorul său site de socializare, TRUTH Social, care urmează să fie lansat în 2022.
„America este pregătită pentru TRUTH Social, o platformă care nu va discrimina pe baza ideologiei politice”, a spus Trump într-un comunicat.

Donald Trump a atras o finanțare de 1 miliard de dolari pentru TRUTH Social, concurentă cu Facebook

Viitoarea platformă media digitală a fostului președinte Donald Trump și a SPAC partenerul său, spune că au încheiat acorduri de abonament pentru a strânge aproximativ 1 miliard de dolari de la investitori.

Trump Media & Technology Group Corp. (TMTG) și Digital World Acquisition Corp. (DWAC), o companie de achiziții cu scop special, au anunțat sâmbătă că cele două companii au ajuns la o înțelegere pentru a finanța noul site de socializare al lui Trump, TRUTH Social. TMTG a descris anterior aspirațiile ca site-ul și aplicația însoțitoare să servească drept „un univers media conservator” cu „conținut non-trezit”.

Acordul – despre care surse au declarat pentru prima dată pentru Reuters că era în derulare la începutul acestei săptămâni – va oferi venituri estimate la 1,25 miliarde de dolari către TRUTH Social, potrivit unui comunicat de presă . În timp ce identitatea investitorilor rămâne necunoscută, finanțarea va funcționa ca investiții „PIPE” sau investiții private în capital public.

Trump a declarat într-o declarație sâmbătă că investiția îi va pune compania „într-o poziție mai puternică pentru a lupta împotriva tiraniei Big Tech”.

„Un miliard de dolari trimite un mesaj important către Big Tech că cenzura și discriminarea politică trebuie să înceteze”, a spus Trump într-un comunicat. „America este pregătită pentru TRUTH Social, o platformă care nu va discrimina pe baza ideologiei politice”.

TMTG a declarat în octombrie că site-ul și aplicația însoțitoare sunt de așteptat să fie lansate la începutul anului 2022, în urma unei încercări beta doar pe invitație în noiembrie. Cu toate acestea, CNBC a raportat miercuri că TRUTH Social poate să fi ratat termenul limită din noiembrie, deoarece compania încă nu a făcut un anunț oficial privind lansarea beta.

Donald Trump  a decis să își facă propria rețea de socializare după ce Facebook și Twitter l-au blocat

Donald Trump, fostul președinte al SUA a fost o persoană controversată și a oferit o serie de declarații care au încălcat termenii Facebook și Twitter. Așadar, cele două rețele au decis să îl blocheze pentru un termen nelimitat pe acesta. Trump a susținut în mai repetate rânduri că este nevinovat și că ambele rețele de socializare au comis unele abuzuri.

Pe reţele de socializare Donald Trump avea 35 de milioane de abonaţi pe Facebook şi 24 de milioane de abonaţi pe Instagram. Trump a fost blocat de către reţeaua de socializare Twiter şi suspendat de către youtube.

In schimb, Twitter a declarat că decizia a fost luată „după o analiză atentă a Tweets-urilor recente din contul @realDonaldTrump”. Decizia a venit pe fondul unei epurări Big Tech a platformelor online utilizate de dl Trump și de susținătorii săi

 
Adauga un comentariu