International

Lovitura dura pentru Donald Trump. O instanta din SUA a respins actiunea sa privind citatiile Camerei Reprezentantilor

Publicat: 21 mai 2019
1

O instanta din Statele Unite a respins luni actiunea presedintelui american, Donald Trump, prin care acesta solicita blocarea citatiilor Camerei Reprezentantilor privind datele sale financiare, potrivit Reuters.

Cea mai aspra lege anti-avort din SUA a intrat in vigoare. Iata reactia lui Donald Trump

Astfel, judecatorul federal Amit Mehta, din Washington, a dat dreptate unui comitet al Camerei Reprezentantilor, care solicita documente de la firma contabila a lui Donald Trump, Mazars LLP, in contextul in care mai multi membri ai Congresului de la Washington au inceput o investigatie pentru a verifica daca Trump se afla in conflict de interese sau a incalcat legea prin faptul ca nu s-ar fi detasat de afacerile sale dupa ce a devenit presedintele Statelor Unite.

Presedintele american a contestat in instanta solicitarea membrilor Congresului, sustinand ca aceasta actiune depaseste atributiile constitutionale ale parlamentarilor.
Este pur si simplu de neconceput ca aceeasi Constitutie care permite Congresului sa il demita pe presedinte pentru motive care includ fapte penale sa impiedice Congresul sa il investigheze pe acesta pentru ilegalitati, trecute sau prezente”, a declarat judecatorul Mehta. Acesta a mai adaugat ca firma de contabilitate Mazars are la dispozitie sapte zile pentru raspunde citatiei Congresului.

Adauga un comentariu