Actualitate

Lovitura dura pentru Klaus Iohannis. CCR a decis: Presedintele, obligat sa numeasca interimari

Publicat: 18 sept. 2019

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a discutat, miercuri, sesizarea privind existenta unui conflict juridic pe tema refuzului sefului statului de numire a ministrilor. CCR a decis ca presedintele sa motiveze refuzurile de remaniere, sa semneze pentru propunerile de interimate. De asemenea a decis ca premierul sa se prezinte in Parlament pentru un vot de reconfirmare a noii structuri.
Sesizarea Guvernului in legatura cu un posibil conflict juridic de natura constitutionala a fost inregistrata la CCR pe 5 septembrie, partile – Executiv si Presedintie – avand ca termen de transmitere a punctelor de vedere data de 11 septembrie.

Klaus Iohannis cel ecologist! Stati fara griji, Iohannis strange gunoaie odata la 5 ani

La inceputul lunii septembrie, premierul Viorica Dancila a anuntat ca Guvernul va sesiza Curtea Constitutionala pe aceasta tema.

"Miercurea trecuta, (n.r. – seful statului) refuza nejustificat numirea de ministri in Guvernul Romaniei. O saptamana mai tarziu, domnul Iohannis blocheaza din nou numirea ministrilor interimari in Guvernul Romaniei, refuzand de data aceasta sa dea un raspuns. Suntem intr-o situatie fara precedent, o situatie de confuzie si dezechilibru generata de comportamentul iresponsabil si egoist al presedintelui. Domnul presedinte Iohannis are obsesia blocajelor. (…) Si pentru ca romanii merita sa nu fie implicati si sacrificati de catre presedinte in numele ambitiei prezidentiale, Guvernul Romaniei va sesiza Curtea Constitutionala pentru a reclama un conflict juridic cu seful statului", a sustinut atunci Dancila.loading...

Comentarii
  • Ce-i mai place lui Ohanis sa o ia in buca ,iar a cistigat PSD-ul
    Votati DANCILA ,ea va da pensiii si salariii marite ca Ohanis ne vinde tara si ne fugareste pe toti in exil .
    Ohanis PSST ,am zis TACI IMEDIAT ,si ti ti sa dublat bugetul la Cotroceni ,chiorul avea jumate cit ai tu ,asa ca TACIIII IMEDIAT

  • Si de ce nu spuneți că și Viorica trebuie să meargă în fața parlamentului și atunci Iohanis o sa i recunoască miniștrii .Deci fiecare spune numai e i place lui nu și adevărul inreg.Si voi la fel.Nu sunteți neutri,sunteți tot niste manipulatori ce spun doar ce le convine.Ce faceți voi nu e jurnalism e Partidul BZI in alianță cu PSD.

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit