National

Lovitura dura pentru Nestle! Este obligata sa faca aceasta schimbare

Publicat: 27 iul. 2018
1

Nestlé a pierdut un proces lung de 12 ani, purtat la Curtea Europeana de Justitie cu compania norvegiana Kvikk Lunsj, privitor la forma distinctiva a batonului de ciocolata KitKat, relateaza Bussines Insider. Lupta legala dintre cele doua parti a inceput in 2002, odata cu contestarea de catre compania norvegiana Kvikk Lunsj a unei cereri de patentare a batonului KitKat. Aceasta fusese trimisa Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuala (EUIPO) de catre Nestlé si ulterior a fost aprobata pentru o perioada de patru ani.

Potrivit Bussiness Insider, care citeaza decizia Curtii Europene de Justitie, aprobarea Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuala nu a fost justificata datorita faptului ca batonul KitKat ar fi trebuit sa obtina recunoasterea aspectului sau distinctiv in toate statele-membre Uniunii. Decizia luata de Curtea Europeana de Justitie a sustinut astfel o hotarare identica luata de o instanta inferioara in anul 2016. Anterior deciziei, compania Nestlé reusise sa obtina recunoastere aspectului produsului sau in zece state: Germania, Spania, Danemarca, Italia, Franta, Olanda, Suedia, Austria, Italia si Marea Britanie. Nu a reusit, insa, acelasi lucru si in Belgia, Portugalia, Grecia si Irlanda.

Nestlé nu este prima companie europeana care nu reuseste sa-si patenteze produsele in ultimii ani. In 2013, compania elvetiana Lindt, a pierdut un proces in urma caruia intentiona patentarea iepurasilor de ciocolata in ambalaj auriu. De asemenea, in 2017, unicitatea aspectului triunghiular al batoanelor Toblerone a fost contestata, dupa ce compania britanica Poundland lansase un produs similar. In cele din urma, acest caz a fost rezolvat prin acordul partilor.

Adauga un comentariu