Secretele istoriei

LOVITURA EXTREM DE DURA pentru marile puteri ale lumii. ANUNTUL venit de unde nimeni nu se astepta:”Se vor destrama…”

Publicat: 03 ian. 2017
3

Agentia americana privata de informatii Stratfor a facut prognoza pentru anul 2017. O severa criza in economia Germaniei, intarirea Rusiei si reconstruirea gruparii teroriste al-Qaida sunt cateva dintre estimarile facute de reprezentantii agentiei.

Incetinirea economiei chineze va avea consecinte asupra intregii lumi si va contura sistemul economic mondial in urmatorul deceniu, arata Stratfor.

Sectorul economic al multor state va fi fragilizat din cauza dolarului american, care a ajuns la un maximum fata de momentul 2003. Venezuela, Turcia, Africa de Sud, Egipt, Chile, Brazilia, Columbia, Indonezia se afla printre statele cele mai vulnerabile, potrivit analizei agentiei de informatii.

De asemenea, specialistii estimeaza ca unele state vor ajunge sa fie izolate din cauza cresterii curentelor nationaliste. Un exemplu dat este cel al Statelor Unite care, prognozeaza Stratfor, nu vor mai fi atat de prezente in Orientul Mijlociu sub presedintia lui Donald Trump.

2017 este un an crucial pentru Europa, avand in vedere ca vor avea loc alegeri in Franta, Germania si probabil Italia, state considerate stalpi ai UE. In contextul in care se vorbeste tot mai mult despre destramarea Uniunii Europene, ramane de vazut in ce masura alegerile din aceste tari vor contribui la disolutia blocului comunitar, mai precizeaza cei de la Stratfor care prognozeaza ca Europa se indreapta catre o despartire in blocuri regionale.

In ceea ce priveste Rusia, aceasta isi va intari puterea si influenta in anumte domenii ca cyber-spatiul sau in zone precum Orientul Mijlociu, sunt de parere analistii de la Stratfor.

De asemenea, acestia avertizeaza ca in urmatorii zece ani, Germania va trece printr-o severa criza economica si isi va pierde pozitia de lider.

Economia Poloniei, in schimb, va cunoaste o crestere puternica, Varsovia urmand sa aiba o influenta tot mai mare in Europa.

Analistii de la Stratfor estimeaza, de asemenea, si ca grupul al-Qaida se va reconstrui si va redeveni activ in Africa de Nord si in peninsula arabica, mai scrie Digi 24.

Adauga un comentariu