Actualitate

Lovitura grea data de procurorii DIICOT Iasi! Un om de afaceri de top a fost dat pe mana judecatorilor

Publicat: 29 nov. 2015
1

@ Procurorii de la DIICOT Iasi au trimis in judecata unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din Romania, intr-un dosar de crima organizata @ Dosarul a fost redeschis de actualul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, inainte de a pleca la Bucuresti @ Prejudiciul a fost estimat la 10 milioane euro

La finalul saptamanii trecute, procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Iasi (DIICOT) au finalizat dosarul in care este vizat omul de afaceri Gruia Stoica, supranumit regele vagoanelor, proprietarul celei mai importante firme private de transport feroviar din tara. Alaturi de Gruia Stoica, a mai fost trimis in judecata si tatal acestuia, Vasile Raducan, dar si fratele lui, Vasile Didila.

Ancheta in acest dosar a inceput inca din anul 2006 si a vizat modul in care s-a realizat privatizarea firmei Remar Pascani, transformata ulterior in Electroputere VFU SA Pascani. Prejudiciul retinut de procurori este de aproximativ 10 milioane euro. Pentru recuperarea acestui prejudiciu, in luna martie 2014, procurorul Daniel Horodniceanu, cel care s-a ocupat de acest dosar inainte de a pleca la Bucuresti, a trimis la Ministerul de Transporturi o cerere de executare a scrisorii de garantie depuse de Gruia Stoica in momentul in care s-a incercat privatizarea CFR Marfa. Aceasta privatizare a esuat, dar procurorul de caz a considerat ca banii depusi atunci ca si garantie trebuie sa fie pusi la dispozitia statului pentru recuperarea prejudiciului din dosarul privind privatizarea Remar Pascani. Anchetatorii ieseni au efectuat si o expertiza contabila, prin care au stabilit ca privatizarea Remar Pascani a fost una frauduloasa. Acuzatiile sunt de constituire de grup organizat in vederea savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si de spalare de bani.

„Nu am comis nicio evaziune fiscala, iar suspiciunile sunt in legatura cu fapte ce fac obiectul unui dosar de pe rolul DIICOT din 2005, care a primit deja NUP in 2006, subsemnatul fiind actionar cu un procent de 0,00015%, adica 2 actiuni, si fara a avea vreo calitate de administrator la acea firma. Mai mult, nu-i cunosc nici pe directorul general, nici pe directorul financiar de la acea societate si nu aveam cunostiinta nici macar de locul unde se afla sediul firmei. Am acceptat sa am o participatiune infima in acea societate, de 2 actiuni, doar pentru ca acea firma sa-si pastreze statutul de S.A – societate pe actiuni. In plus, vreau sa precizez faptul ca, de mai multi ani de zile nu mai sunt actionar in cadrul acelei societati”, a declarat Gruia Stoica pentru presa centrala, cu privire la acest dosar.

Comentarii
Adauga un comentariu