Cancan ultimă oră

Lovitură grea pentru Cristi Borcea! A pierdut o sumă importantă de bani din cauza unor probleme fiscale

Publicat: 23 apr. 2021
Lovitură grea pentru Cristi Borcea A pierdut o sumă importantă de bani din cauza unor probleme fiscale
Cristi Borcea, fostul finanțator de la Dinamo este intoxicat cu mercur de mai bine de 20 de ani

Cristi Borcea a primit o lovitură grea. Afaceristul a pierdut o sumă importantă de bani din cauza unor probleme fiscale din perioada 2012-2015.

Cristi Borcea a rămas fără 780.000 de euro din cauza neplății unor obligații fiscale din urmă cu mai mulți ani. Potrivit realitateasportiva.net, fostul finanțator de la Dinamo face eforturi uriașe și continuă să depună contestații pentru a primi o decizie favorabilă, încercând să își caute dreptatea.

Cristi Borcea a pierdut o sumă importantă de bani

Acum câteva zile, lui Cristi Borcea i-a fost respinsă solicitarea depusă la finalul anului trecut.

„Avocatul substituent al reclamantului având cuvântul solicită admiterea acțiunii astfel cum a fost formulată, iar prin hotărârea ce se va pronunța să se dispună anularea Deciziei de soluționare a contestației emisă în data de 31.03.2020 de către AFP I, precum și anularea Deciziei de respingere a cererii de anulare a obligației de plată accesorii, cu consecința restituirii sumei de 3.638.814 lei, reprezentând obligații accesorii față de dispozițiile art. 26 din OUG nr. 6/2019.

În principal reclamantul a înțeles să critice actele administrativ-fiscale pe două aspecte: unul procedural și unul de fond. Sub aspect procedural, aceste acte administrativ-fiscale nu îndeplinesc condițiile prevăzute de lege cu privire la motivarea în fapt și în drept a măsurilor dispuse, fiind încălcate dispozițiile art. 46 din Codul de procedură fiscală.

Decizia prin care s-a respins cererea de anulare a obligațiilor accesorii nu este motivată nici în fapt și nici în drept, în drept fiind doar amintită OUG nr. 6/2019, fără identificarea concretă a temeiului legal care a stat la baza acestei măsuri.

Mai mult decât atât, în cuprinsul Deciziei de soluționare a contestației se menționează faptul că măsura respingerii cererii formulate de către reclamant s-a întemeiat pe o circulară emisă de către MFP. Prin urmare, apreciază că actul administrativ este lipsit de o motivare în fapt și în drept așa cum impun rigorile legii”, au arătat judecătorii în motivare.

Cu ce boală se confruntă Cristi Borcea de 20 de ani

De mai bine de zece ani, românii au fost șocați de o veste îngrozitoare: Cristi Borcea, intoxicat cu mercur. De atunci, la adresa afaceristului au fost create o serie lungă de speculații și zvonuri.

Acesta a hotărât să dezvăluie prin ce momente crunte a trecut, dar și cum face față acestui chin la care este supus de mai bine de 20 de ani. Acum un deceniu, Mihaela Borcea, fosta soție a afaceristului, a spus totul despre cum atât ei, cât și soțului ei, le-a fost găsit în organism un nivel de mercur de două ori mai mare față de cel normal.

Cristi Borcea a mărturisit că se chinuie de mai bine de 20 de ani cu mercurul, pentru care continuă să ia tratament și în momentul de față. Fostul finanțator de la Dinamo afirmă că s-ar fi intoxicat din cauza unei femei, pe care ar fi făcut-o să sufere în urmă cu mai mulți ani.

”Și în momentul de față iau tratament pentru mercur. Am fost peste tot nu numai în America. În 2011, am fost achitat în dosar, nu condamnat. Nu aveam de ce să spun asta. Cu mercurul mă chinui de 20 de ani, sigur, așa zic eu, una pe care am făcut-o să sufere, i-am distrus tinerețea, viitorul, ceva, m-o fi ”executat”, pentru că altfel nu pot să-mi explic”, a spus Cristi Borcea, în cadrul unei emisiuni TV.
Adauga un comentariu