Local

Lovitură grea, primită de fostul primar al Iașului! Magistrații de la Curtea Supremă au respins recursul în casație formulat de Gheorghe Nichita! Acesta spera să scape de gratii, dar a fost pus la plată! (Exclusiv)

Publicat: 13 apr. 2021
Clipele în care fostul edil Gheorghe Nichita a fost luat de polițiști și dus în Penitenciarul Iași
Judecătorii din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție i-au spulberat speranțele fostului primar al Iașului, Gheorghe Nichita

Judecătorii din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins recursul în casație formulat de Gheorghe Nichita. Fostul edil al Iașului spera ca magistrații să îi dea dreptate și să scape de gratii. În schimb, el a fost pus să achite cheltuieli judiciare de 300 de lei. Amintim că Nichita a fost condamnat definitiv în dosarul intitulat generic „UTI”, dar și în dosarul „Amanta” – la prima instanță

Fostul primar al Iașului a primit o nouă lovitură din partea magistraților! Astfel, judecătorii din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins recent recursul făcut de Gheorghe Nichita.

„Instanța respinge, ca nefondat, recursul în casație formulat de inculpatul Nichita Gheorghe împotriva deciziei penale din data de 5 august 2020, pronunțată de Curtea de Apel București. Obligă recurentul inculpat la plata sumei de 300 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, au menționat judecătorii de la Curtea Supremă.

Gheorghe Nichita a afirmat mereu că este nevinovat și că au fost comise erori judiciare în cazul său

Amintim că, în dosarul „UTI”, Gheorghe Nichita a fot condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, pentru luare de mită. Asta, în ciuda faptului că, pe întreg parcursul procesului, fostul edil al Iașului și-a susținut nevinovăția. Ulterior, el a formulat o contestație în anulare, dar aceasta a fost respinsă. Nichita a contestat condamnarea sa de pe 5 august 2020, în dosarul intitulat generic „UTI”. Acesta a susținut că instanța de apel nu a fost compusă potrivit legii și că a existat un caz de incompatibilitate.

Fostul primar al Iașului a adăugat că, pentru a putea proceda la o nouă judecată în fond și la rezolvarea acțiunii penale, instanța de apel a luat în considerare și a apreciat toate probele administrate în cauză, inclusiv cele pe care nu Ie-a administrat nemijlocit (în compunerea în care a pronunțat sentința). Mai mult, Nichita a reclamat faptul că, printre probele esențiale pe baza cărora completul de judecată și-a fundamentat soluția de condamnare, s-au regăsit și declarațiile a doi martori a căror audiere a avut loc în fața completului de apel inițial constituit, fără ca, ulterior, noul complet de judecată să procedeze la reaudierea acestora, cu respectarea principiului nemijlocirii.

O pedeapsă primită de fostul edil ieșean și în dosarul „Amanta”

Curtea de Apel București a considerat contestația formulată de Gheorghe Nichita drept inadmisibilă.

„Faptul că a fost modificată compunerea completului de judecată pe parcursul judecării apelului fără să fie readministrate probele administrate în compunerea inițială nu afectează compunerea completului”, au concluzionat magistrații bucureșteni.

Pe de altă parte,Gheorghe Nichita a fost condamnat la prima instanță și în dosarul „Amanta”, primind o pedeapsă de 5 ani și 2 luni de închisoare. În acest caz, el a fost acuzat că ar fi folosit angajați ai Poliției Locale Iași pentru a-și spiona prietena, respectiv Adina Kramer (fostă Samson). În acest caz, părțile implicate au formulat apel, dosarul ajungând pe mesele magistraților de la Curtea de Apel Iași.

Comentarii
  • Da, dorohoiene. Esti nevinovat ! Si stai pe degeaba la bulau, doar o laba mai poti face pe furis daca mai ai cu ce.
    Important este ca stai la bulau desi esti nevinovat. Asta e sistemul la construirea caruia ai participat ca subinginer. Savurez fiecare zi !

  • nu ma bucur de raul altuia,dar tzaranul asta si a batut joc de oras si cetateni,iar dupa ce va iesi v a sta pe un munte de bani negri.atunci cineva ar trebui sa l stoarca si sa scoata toate spagile si casele pe care le are.da cine????

Adauga un comentariu