Actualitate

Lovitură grea suferită de Moscova, după ce șeful Statului Major al Armatei ruse a fost rănit pe frontul din Ucraina

Publicat: 02 mai 2022
șeful Statului Major al Armatei ruse
Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al Armatei ruse, a fost rănit pe frontul din Ucraina, în localitatea Izium

Moscova a suferit o lovitură destul de grea după ce Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al Armatei ruse, a fost rănit pe frontul din Ucraina. Atacul armatei ucrainene a avut loc sâmbătă lângă Izium, în regiunea Harkov, unde se duc lupte grele. Totodată, în urma atacului cu rachete, și-au pierdut viața 20 de ofițeri ai armatei ruse.

Armata din Ucraina, alimentată cu informaţii importante de la serviciile de informații occidentale, l-ar fi rănit pe numărul 1 din armata lui Putin. Momentan, informaţia nu a fost confirmată de Rusia. Şeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Valeri Gherasimov, ar fi fost rănit pe teritoriul Ucrainei, lângă Izium, în regiunea Harkov, a transmis agenția de presă Rador, care citează publicația ucraineană unian.net. Informaţia a fost publicată de jurnalistul militar și bloggerul Alexander Schulman.

Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al Armatei ruse, a fost rănit

Valeri Gerasimov, în vârstă de 66 de ani, ar fi fost rănit la piciorul drept, fără a suferi vreo fractură osoasă. Potrivit primelor informații, viața sa nu este în pericol. Generalul de armată Valeri Gherasimov și alți ofițeri se aflau la postul de comandă asupra căruia Forțele Armate ale Ucrainei au efectuat o lovitură precisă. Potrivit informațiilor preliminare, 20 de ofițeri au fost uciși. Canalul Telegram Vertical relatează că șeful Statului Major General al Rusiei, Valeri Gherasimov, încearcă să părăsească Izium, unde ruşii suferă pierderi uriașe.

Anterior, Anton Gherașcenko, consilier al ministrului de Interne ucrainean, a anunțat că o explozie a avut loc sâmbătă în apropierea locației șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Valeri Gherasimov. Valeri Gherasimov a fost trimis recent în această regiune, pentru a comanda personal ofensiva din direcția Izium, potrivit publicației ucrainene prm.ua.

„În urmă cu o oră am primit confirmarea exploziei de ieri din Izium, în apropierea cartierului general al Armatei a 2-a de invadatori. Chiar în locul unde se află cartierul general al șefului Statului Major General al Federației Ruse, Gherasimov, care a venit personal să conducă atacul asupra Slavianskului”, a scris consilierul ucrainean, pe canalul său de Telegram.

Încă un general rus ucis în Ucraina

Totodată, autorităţile ucrainene spun că generalul-maior rus Andrei Simonov a fost ucis în apropierea oraşului Izium din regiunea de nord-est a Harkovului, informează Kiev Post. Unităţile Gărzii Naţionale au raportat la 30 aprilie că au depistat un post de comandă de teren al Armatei a 2-a ruse în zonă şi au transmis coordonatele militarilor a căror artilerie a tras asupra poziţiilor. Peste 30 de vehicule blindate ruseşti, inclusiv tancuri, au fost lovite în salvele rachetelor.

Consilierul prezidenţial Oleksei Arestovici a declarat într-un interviu publicat pe YouTube că aproximativ 100 de militari ruşi au fost ucişi, inclusiv generalul Simonov. Datele din domeniul public disponibile despre ceea ce este echivalentul american al unui general de brigadă, spun că Simonov a fost un lider senior al unităţilor de război electronic. Potrivit datelor Kyiv Post, moartea sa ar fi a zecea în rândurile generalilor Rusiei din Ucraina din 24 februarie.

Potrivit autorităţilor ucrainene, doi generali ruşi au fost ucişi în ultima săptămână din aprilie în zona ocupată a regiunii Herson. Nu în ultimul rând, vestea că șeful Statului Major al Armatei ruse a fost rănit este o mare lovitură de imagine suferită de Kremlin.
Adauga un comentariu